avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila Sc neplatitor de tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila Sc neplatitor de tva

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru un Sc care practica comert cu amanuntul si este neplatitor de tva. Cum se completeaza NIR-ul ?
Ce se intampla cu tva-ul de pe facturile de achizitie marfa?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florisp2009 , utilizator 10:38, 13 Iulie 2011
1. Inregistrarea achizitiei de marfuri pe baza de factura:
371 = %
378
401
2. Vanzarea de marfuri:
5311 sau 5121= 707
3. Descarcarea de gestiune a marfurilor vandute, tinand cont de coeficientul "K" de repartizare a adaosului calculat pentru fiecare luna:
% = 371
607
378

TVA-ul inscris in facturile de la furnizor il includeti in pretul de achizitie, apoi completati coloana de adaos comercial si pret de vanzare cu amanuntul.
Multumesc pentru raspuns

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin second hand lylyan lylyan Buna ziua Ma puteti ajuta cu o monografie magazin second hand - vanzare la kg Multumesc (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)
Conditii achizitionari din afara tarii marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spune-ti si mie va rog frumos daca cumpar mobila din POLONIA ce trebuie sa fac din punct de vedere declarativ pentru o firma platitoare de ... (vezi toată discuția)