avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data pensionarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data pensionarii

Sunt nascut la data de 15.09.1960. - Am lucrat in grupa 2 de munca 6,3 ani, - stagiul militar 1,3 ani,- Scoala de politie 2 ani - 22 ani activ -operativ- grupa 1.
Cind pot iesi la pensie de drept si anticipat(fara diminuarea cuantumului)?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 14:09, 12 Iulie 2011
Stagiul complet de cotizare =23 ani si 2 luni
Varsta standard de pensionare =56 ani si 6 luni

Dvs. ati depasit stagiul complet de cotizare: 23 ani si 2 luni,
Calculul reducerii stagiului complet de cotizare si varstei de pensionare, conform legii unitare a pensiilorc este de 11 ani pentru Grupa ! si 1 an pentru Grupa a II-a, varsta minima de pensionare pentru militari este de 45 ani.
Deci va incadrati cu pensie intreaga, avand varsta de 50,9 ani

Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata - mai nicu1560 nicu1560 -Am lucrat 6,3 ani grupa 2 de munca -Armata 1,3 ani, -scoala de politie 2 ani -22 ani activ,grupa 1 - virsta actuala 50,5 ani cind mi se poate aproba ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ContSters295942 ContSters295942 Buna ziua Sunt femeie nascuta in 23noiembrie 1957 am 26de ani lucrati pina in 2011din care 13 ani grupa a 2-a va rog sa-mi spuneti cind pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)