avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata - MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata - MAI

-Am lucrat 6,3 ani grupa 2 de munca
-Armata 1,3 ani,
-scoala de politie 2 ani
-22 ani activ,grupa 1
- virsta actuala 50,5 ani
cind mi se poate aproba cererea pentru pensionare anticipata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:16, 30 Ianuarie 2011
"22 de ani activ" inseamna ca 22 de ani ati lucrat in cadrul MAI, da?
Reveniti cu data nasterii dvs.
15.09.1960
Ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 16 ani si 6 luni si ati realizat si depasit cu 8 ani stagiul complet de cotizare de 23 de ani si 2 luni. Puteti beneficia de aceasta categorie de pensie la varsta de 51 de ani si 6 luni, daca va aflati in una dintre situatiile prevazute la art. 62, alin. (2), lit. a) sau lit. b) din Legea nr. 263/2010.

ART.62
..............................
(2) În cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c), pentru obţinerea pensiei anticipate, pe lângă condiţiile prevăzute la alin. (1) este necesară şi realizarea stagiului minim de cotizare în specialitate prevăzut în anexa nr. 6 şi care se află în una dintre următoarele situaţii:
a) sunt trecute în rezervă/au încetat raporturile de serviciu ca urmare a împlinirii limitei de vârstă în grad prevăzută de statutul cadrelor militare/poliţiştilor/funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare sau ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
b) sunt trecute în rezervă sau direct în retragere/au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie - mai mari 51 mari 51 am 29 de ani lucrati in grupa 1 de munca la MAI sunt nascut in octombrie 1960, cand pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Varsta la care pot beneficia de pensie anticipata stanciulescuion stanciulescuion sunt nascut pe 6.01,1963,lucrez din octombrie 1982 pana in prezent,din care civil 4 ani ,1 an scoala militara de politie.1an si 8 luni armata,21 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - functionar public cu statut special rahova rahova cind pot cere pensinarea ,fara sa fiu penalizat ,daca: am 49 ani impliniti, lucrez din septembrie 1980,am satisfacut stagiul militar din octombrie 1980 pina ... (vezi toată discuția)