avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la zile de CO la CTR> partiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la zile de CO la CTR> partiale

Am un ctr. m-ca partial de 4 ore si mi-am cerut dreptul la zilele de CO si mi s-a spus ca se injumatateste proportional cu ctr. meu de m-ca de 4 ore adica la jumatate.... stiam ca am aceleasi drepturi ca si cel cu ctr. cu norma intreaga....am lamurit aceasta situatie aratand ca la art.140 alin 4 s-a abrogat prin OUG 65/2005... dar cum se ia CO cand ai mai multe ctr. de m-ca partiale ( de 2, 4 ect...) la mai multe societati? se cumuleaza zilele de CO de la toate societatile?? si deducerea cum se face cand ai mai multe ctr. partiale stiind ca prin leg 40 alin 3 din vechiul cod m-cii la art.35 acest alin 3 este abrogat....???
sper ca am fost explicita ...multumesc oricum pt timpul acordat...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 15 Iulie 2011
Nu se injumatateste numarul zilelor de concediu de odihna in cazul contractelor de munca cu timp partial!!!!
Art.145 Codul muncii: durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.Deci mai mic de atat nu se poate
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
milixima, utilizator
multumesc pt raspuns dar eu am pus problema cand ai mai multe ctr partiale la mai multe societati... ce faci atunci iei CO de la toate firmele si le cumulezi????
Cum sa le cumulati ? ... de la fiecare angajator aveti dreptul la cel putin 20 de zle lucratoare .. acestea pot fi luate concomitent sau separat ... de exemplu, va puteti stabili o perioada de 20 de zile lucratoare in care sa fiti in CO la toti angajatorii sau va puteti stabili mai multe perioade de CO , astfel incat la unii angajatori sa figurati in Co , iar la altii sa fiti prezenta la serviciu.
Multumesc pt raspuns dl.Freeelis... am probleme cu insp. de la resurse umane in acest sens cu zilele de CO ... suntem mereu in contradictoriu... eu sunt contabila , el inspector ITM... dar se pare ca nu le stie pe toate.... nu ar trebui sa-mi faca act aditional pt zilele de CO intrucat mi-a trecut 15 zile CO in ctr. partial de 4 ore iar maxim de zile in firma este de 25 zile pt. norma intreaga....?( la o vechime de peste 20 ani).... o seara buna

Alte discuții în legătură

Cim cu timp partial mery52 mery52 Buna ziua, am un CIM cu timp partial 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana, la nr zile CO, cate zile tb sa trec 20 sau aferent celor 2 ore, adica 5 zile? Multumesc (vezi toată discuția)
Co la ctr. cu timp partial alice53 alice53 poate sa-mi spuna cineva daca in noul cod al muncii mai este alin.4 din art.140 care se spune ca s-a abrogat. De la resurse umane imi spune ca am zile de CO ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de doctor pentru incadrare la 1/2 norma horasg horasg Buna ziua, conform noii legi a salarizarii sporul de doctorat se acorda ca suma fixa, indemnizatie de 725 lei. Mie de la 1 oct 2017 mi s-a schimbat ... (vezi toată discuția)