poate sa-mi spuna cineva daca in noul cod al muncii mai este alin.4 din art.140 care se spune ca s-a abrogat. De la resurse umane imi spune ca am zile de CO proportional cu timpul efectiv lucrat. Trebuie sa-i aduc clar documentatia aborgarii acestui aliniat 4... multumesc anticipat.
alin.4 al art.140 s-a abrogat, iar in legatura cu ceea ce spun ce-i de la resurse dupa cum precizati dvs, nr. de zile de CO proportional se acorda doar daca salariatul s-a angajat in cursul anului si pana la sfarsit de an are de efectuat un nr. de zile de CO proportional cu perioada lucrata(ex. s-a angajat in iulie, pana in dec. va efectua 10 zile co), dar pentru un contract cu timp partial nr. de zile de CO este acelasi cat si pentru un contract de 8 ore, difera doar venitul.
Pai ar trebui sa inteleaga.
ART. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Raportul referitor la timpul efectiv lucrat se aplica pentru drepturile salariale, nu si pentru dreptul la concediu, sau zile libere platite, etc
multumesc pt raspuns.... i-am spus tipului de la resurse umane raspunsul de mai sus si vrea sa-i arat unde scrie ca pt. ctr. partiale sunt aceleasi drepturi la CO ca la ctr. cu norma intreaga... nu vrea sa inteleaga nimic si nu stiu cum sa mai vb cu el... trebuie sa ma adresez ITM - ului sa-mi dea in scris cum este legea pt ctr. partiale...el se leaga de alin. 2 din noul cod m-cii 2011 unde scrie ca se acorda CO proportional cu timpul efectiv lucrat (parca asa scrie)... culmea este ca ctr. partial incheiat a fost anul trecut 2010 si eu n-am sesizat acest lucru ca nu mi-a dat nr. de zile CO asa cum trebuia...acum am sesizat...oricum nu ma las si tot trebuie sa ma lupt pt dreptul meu...multumesc
Cim cu timp partial
mery52
Buna ziua, am un CIM cu timp partial 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana, la nr zile CO, cate zile tb sa trec 20 sau aferent celor 2 ore, adica 5 zile? Multumesc (vezi toată discuția)