avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO la ctr. cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO la ctr. cu timp partial

poate sa-mi spuna cineva daca in noul cod al muncii mai este alin.4 din art.140 care se spune ca s-a abrogat. De la resurse umane imi spune ca am zile de CO proportional cu timpul efectiv lucrat. Trebuie sa-i aduc clar documentatia aborgarii acestui aliniat 4... multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alice53 , utilizator 22:09, 6 Iulie 2011
alin.4 al art.140 s-a abrogat, iar in legatura cu ceea ce spun ce-i de la resurse dupa cum precizati dvs, nr. de zile de CO proportional se acorda doar daca salariatul s-a angajat in cursul anului si pana la sfarsit de an are de efectuat un nr. de zile de CO proportional cu perioada lucrata(ex. s-a angajat in iulie, pana in dec. va efectua 10 zile co), dar pentru un contract cu timp partial nr. de zile de CO este acelasi cat si pentru un contract de 8 ore, difera doar venitul.
multumesc.... sper sa inteleaga acest raspuns....
Pai ar trebui sa inteleaga.
ART. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Raportul referitor la timpul efectiv lucrat se aplica pentru drepturile salariale, nu si pentru dreptul la concediu, sau zile libere platite, etc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
chirchisoiu, utilizator
multumesc pt raspuns.... i-am spus tipului de la resurse umane raspunsul de mai sus si vrea sa-i arat unde scrie ca pt. ctr. partiale sunt aceleasi drepturi la CO ca la ctr. cu norma intreaga... nu vrea sa inteleaga nimic si nu stiu cum sa mai vb cu el... trebuie sa ma adresez ITM - ului sa-mi dea in scris cum este legea pt ctr. partiale...el se leaga de alin. 2 din noul cod m-cii 2011 unde scrie ca se acorda CO proportional cu timpul efectiv lucrat (parca asa scrie)... culmea este ca ctr. partial incheiat a fost anul trecut 2010 si eu n-am sesizat acest lucru ca nu mi-a dat nr. de zile CO asa cum trebuia...acum am sesizat...oricum nu ma las si tot trebuie sa ma lupt pt dreptul meu...multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la zile de co la ctr> partiale alice53 alice53 Am un ctr. m-ca partial de 4 ore si mi-am cerut dreptul la zilele de CO si mi s-a spus ca se injumatateste proportional cu ctr. meu de m-ca de 4 ore adica la ... (vezi toată discuția)
Co in cazul cim cu timp partial Aargau Aargau Buna ziua, am o nelamurire = art. 140 alin (4) (\"Durata concediului de odihna anual pentru salariatii cu contract individual de munca cu timp partial se ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial mery52 mery52 Buna ziua, am un CIM cu timp partial 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana, la nr zile CO, cate zile tb sa trec 20 sau aferent celor 2 ore, adica 5 zile? Multumesc (vezi toată discuția)