avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parte din imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parte din imobil

v-as ruga sa imi raspudeti si mie la o intrebare! Problema este urmatoarea: imobilul in care locuiesc este trecut pe bunicii mei din partea tatalui. Acestia au decedat si nu s-a facut succesiunea. Tatal meu, care este si el decedat, de comun acord cu singura sora pe care o are, a impartit casa, dar fara sa faca nici un act. Eu mai am 2 frati, iar intrebarea mea este: care este partea mea din imobil? Dar a mamei mele?
Mentionez ca nu s-a facut nici un fel de succesiune nici dupa decesul tatalui meu, iar parintii mei au locuit in partea lor de casa de aproximativ 40 ani.De asemenea, ei au platit impozitul, deoarece la Primarie figureaza pozitii separate pe imobil.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
bliana, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:30, 12 Iulie 2011
Buna ziua,

pana la dezbaterea succesiunii nu se pune problema sa se determine care este partea dvs.de casa;

daca a trecut asa demult timp, pot aparea si alte discutii;

trebuie saconsultati un avocat care sa primeasca toate informatiile si sa vada toate inscrisurile;

Avocat Boncu
daca imobilul in care ati locuit a fost al bunicilor, se va imparti in doua parti, una din parti o ia matusa, iar cealalta ( a tatalui) va fi mostenita de mama 1/4 ( numai daca tatal dvs a murit dupa parintii sai) , iar voi fratii veti imparti 3/4
trebuie facuta succesiunea dupa bunicii dvs si apoi cea dupa tatal dvs. cota este de 1/2 rezultata in urma succesiunii dupa bunici care v-ar reveni dvs, fratilor dvs si mamei dvs in calitate de sotie supravietuitoare.
gi_jane2 a scris:

daca imobilul in care ati locuit a fost al bunicilor, se va imparti in doua parti, una din parti o ia matusa, iar cealalta ( a tatalui) va fi mostenita de mama 1/4 ( numai daca tatal dvs a murit dupa parintii sai) , iar voi fratii veti imparti 3/4

va multumesc pentru raspuns! Voiam sa mentionez ca tatal meu a murit dupa bunicul si inaintea bunicii. In acest caz, eu si fratii mei tot 3/4 avem?
mostenirile se vor dezbate pe rand, a bunicii, a bunicului, a tatalui.
mama dvs e mostenitoare a sotului ei, daca tata murea si inaintea bunicului, nimic din ce au avut bunicii, nu ar fi ajuns ca mama dvs sa mosteneasca, ati fi mostenit doar voi, fratii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Bună seara! aș dori un răspuns de la un avocat. situația ... Ileana Ioana Ileana Ioana Bună seara! Aș dori un răspuns de la un avocat. Situația este următoarea: eu sunt singurul copil, tatăl a decedat în 2014. Mama s-a recăsătorit, iar ... (vezi toată discuția)