avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... HG 500 / 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

HG 500 / 2011

Buna ziua,
Stie cineva daca eu ca firma de contabilitate si resurse umane trebuie sa ma inscriu la ITM ca si prestator de servicii de resurse umane pentru firmele cu care am incheiat contract de prestari servicii? Si ce anume trebuie sa contina acest dosar cu care ma inscriu?
Firmele pe care le detin ce obligatii ar avea conform HG 500/2011?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 22:08, 12 Iulie 2011
Procedura de autorizare se va face prin Ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.... pana azi nu exista emis un astfel de Ordin.
(5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.
(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.
(7) Prestatorii prevazuti la alin. (6) nu pot subcontracta, la randul lor, serviciile de completare si transmitere a registrului incredintate de angajator.
(8) In situatia prevazuta la alin. (6), angajatorul are obligatia informarii, in scris, a inspectoratului teritorial de munca despre incheierea contractului de prestari servicii.
(9) Contractarea serviciului de completare si transmitere a registrului nu exonereaza angajatorul de obligatiile stabilite de prezentul act normativ.
(10) Angajatorii/prestatorii care opereaza efectiv in registru au obligatia sa prelucreze datele cu caracter personal ale salariatilor angajatorilor, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
(11) Procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei se stabilesc prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate transmite revisal-ul? denisa2011 denisa2011 Buna ziua, HG 500/2011: (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre ... (vezi toată discuția)
Revisal COSTA AMALIA CRISTINA COSTA AMALIA CRISTINA In final trebuie sa ai curs RU pentru un REVISAL sau nu trebuie (vezi toată discuția)
Inregistrare la itm si ca operator de date cu caracter personal ... CirsteaMirona CirsteaMirona O societate comerciala cu cod secundar CAEN 7830 pentru a presta servicii transmitere REVISAL este necesar sa fie inregistrata la ITM? De asemenea, este ... (vezi toată discuția)