Buna ziua tuturor, vreau sa fiu cat mai scurt in a imi explica problema.
Am o casa de expeditie SRL in Bulgaria, am dat o comanda de transport unei firme din Sibiu (firma A), firma A a dat marfa la un transportator din Oradea (firma B), firma B a mers la locul de incarcare in Ungaria, a primit CMR-ul unde scria locul de incarcare si locul de descarcare Germania. Dupa ce transportatorul a incarcat frima A a sunat transportatou sa descarce cat de repede posibil in Budapesta la o anumita adresa, desi transportatoul nu avea voie sa incarce si sa descarce in aceiasi tara(cabotaj) a facut-o. Categoric marfa a disparul firma A nu mai raspunde la tel, gata a disparul. Marfa este in valoare de 20-30 mii euro, asigurarea clientului meu isi vrea banii inapoi, avand in vedere ca, clentul lui nu are nici o vina, asigurarea mea nu acopera furtul. clientul este firma Germana, ca sa isi recupereze banii inapoi trebuie sa ma dea in judecata, eu ar trebuii sa dau in judecata firma care defapt a furat marfa, dar acea firma nu mai exista, transportatorul are o mare vina, pt ca a facut cabotaj si nu a descarcat la adresa scrisa pe CMR. Eu sunt cetatean german. Intrebarile sunt urmatoarele:
1) Asiguratorul clientului meu poate sa ma dea in judecata si sa incerce sa-si recupereze banii din banii mei privati?
2) Pot sa-l dau in judecata pe transportator, desi intre firma mea si firma lui nu este nici un contract de transport?
3)Avand si alta firma in Germania, poate sa o afecteze aceasta problema?
In mare, ce ar trebuii sa fac, fima din BG este nou infiintata, nu am inca profit, bani.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat, va multumesc foarte mult.
O zi buna
Cel mai recent răspuns:
astronsrl , utilizator
22:03, 16 Iulie 2014