avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie sub influenta bauturilor alcoolice

am avut un accident minor cu o victima (8 zile spitalizare), cand am suflat in etilotest a indicat 0,62 iar la sange prima proba 1,2 iar a doua proba 1 .nu bausem decat 2 beri da mi s-a luat alcoolemia abia dupa 1 ora si 48cu etilotestul si peste 5 min si sangele.nu am nici o sansa sa ma scot din problema asta? am mai avut odata anulat permisul acu 5 ani tot pe baza alcoolului. oare ar trebui sa m-a prezint in instanta si sa imi recunosc vina ?sau se mai poate face ceva...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:25, 8 August 2011
Personal nu cred ca se mai poate face ceva deoarece sunteti si recidivist iar alcoolul la volan se sactioneaza drastic. Este infractiune vi se va deschide dosar penal si veti primi o condamnare in cel mai fericit caz cu suspendare si anularea permisului de conducere pe o perioada. Sunteti recidivist si nu va vad bine.
1. avand in vedere faptul ca ti-a luat alcoolemia ,,abia dupa o ora si 48 cu etilotestul'' si aveai 0.62, cu siguranta daca ti-o lua la momentul savarsiri aveai mai mult.
2. daca prima proba a fost 1,2 la mie iar la recalculare 1 la mie, chiar nu se mai poate face nimic. Se putea face ceva la recalculare insa rezultatul este evident.
Cand ti-a anulat permisul pentru 5 ani ti-au facut si dosar penal avand in vedere ca era vb de alcool? daca da, de data asta iti va da cu executare din pacate. E recidiva
Se considera recidiva daca respectivul era in perioada de proba......dar eu cred ca a primit prima data max 3 ani ..... si el zice ca a trecut 5 ....deci nu mai e recidiva daca a trecut perioada respectiva.....dar depinde cat a primit suspendare prima data......

Iti trebuie un avocat care sa se ocupe cu probleme de genul respectiv....si sa vb cu partea vatamata sa ajungeti la o intelegere amiabila.....iar daca aceasta la randu ei nu arre nici o pretentie.....o sa ai ceva sanse......dupa care ma gandesc ca o sa vreti recalculare.....si daca aceasta o sa iasa in favoarea dumneavoastra o sa primiti o contraventie ......doar ca O SA DUREZEE!!!!

UN AVOCAT AR TREBUII SA VA LAMUREASCA MAI BINE !!!
Pentru a stabili daca indepliniti conditiile de recidiva, trebuie sa ne comunicati primul termen al recidivei - anume pedeapsa primita in urma cu 5 ani.
1. Sa facem un calcul:
2 beri = 1 l
berea obisnuita are 4,5-5% alcool sa zicem...de unde rezulta o cantitate de alcool pur de < 2x 25g alcool. Un adult de 1,80 si 60kg ( caz extrem) are 4700g sange.
4700g sange.....100%
x g alcool ...........0,12 % ( g alcool% ) => x= 56g alcool pur
In concluzie: nici daca aveati 180 si 60 kg si v-ati fi injectat 50 g alcool pur (biodisponibilitate maxima ) tot nu ati fi avut 1,2 g la mie in momentul recoltarii imediate => ati baut mai mult de 2 beri

In cazul dvs trebuie sa tinem cont de faptul ca prelevarea de sange a avut loc dupa 1h jumate , este vara, mare parte din alcool se elimina prin respiratie si transpiratie, volumul de lichid este mare si absorbtia din stomac nu are loc imediat.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)