Conform noului cod al muncii, art. 31, alin.5, Pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu. Fac excepţie acele profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale. La sfârşitul perioadei de stagiu, angajatorul eliberează obligatoriu o adeverinţă, care este vizată de inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială de competenţă acesta îşi are sediul.
Cum se procedeaza la incheierea CIM? Trebuie specificat in intr-un act aditional sau in contract ca primele 6 luni sunt stagiu sau se incheie CIM ca pentru oricare alt angajat, iar dupa 6 luni angajatorul le da adeverinta de la ITM?
Si inca o intrebare: obiectivele de performanta se stabilesc de catre angajator pe baza fisei postului sau decurg din criteriile si etaloanele de evaluare a performantei angajatului? am gasit un astfel de document postat pe acest forum si acesta contine:
1.Calitatea muncii (îndeplinirea sarcinilor trasate în fişa postului şi a obiectivelor).
2.Adaptarea la condiţii noi (Adaptabilitate/Flexbilitate).
3.Munca în echipă.
4.Comportament (Disciplina şi prezenţa la lucru) :
a)Respectarea prevederilor Regulamentului Intern;
b)Comportament;
c)Prezenţa la lucru.
5.Respectarea procedurilor şi regulilor SSM (Sănătate şi Securitate în Muncă) şi PSI (Prevenirea şi Stingerea Incendilor).
Obiectivele de performanta le stabileste angajatorul in fisa postului iar in Regulamentul intern treceti detaliat procedura de evaluare.
Fata de ce ati enumerat, puteti aborda si obiective cum ar fi:nivelul de cunostinte pe care salariatul le are in domeniul utilizarii echipamentului mecanic si electric din dotarea atelierului(asta daca aveti un astfel de salariat care isi desfasoara activitatea intr-un atelier tip service auto).
Cu alte cuvinte sa plecati de la cerintele si nivelul de pregatire din fisa postului.