avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare absolventi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare absolventi

Conform noului cod al muncii, art. 31, alin.5, Pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu. Fac excepţie acele profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale. La sfârşitul perioadei de stagiu, angajatorul eliberează obligatoriu o adeverinţă, care este vizată de inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială de competenţă acesta îşi are sediul.

Cum se procedeaza la incheierea CIM? Trebuie specificat in intr-un act aditional sau in contract ca primele 6 luni sunt stagiu sau se incheie CIM ca pentru oricare alt angajat, iar dupa 6 luni angajatorul le da adeverinta de la ITM?

Si inca o intrebare: obiectivele de performanta se stabilesc de catre angajator pe baza fisei postului sau decurg din criteriile si etaloanele de evaluare a performantei angajatului? am gasit un astfel de document postat pe acest forum si acesta contine:
1.Calitatea muncii (îndeplinirea sarcinilor trasate în fişa postului şi a obiectivelor).
2.Adaptarea la condiţii noi (Adaptabilitate/Flexbilitate).
3.Munca în echipă.
4.Comportament (Disciplina şi prezenţa la lucru) :
a)Respectarea prevederilor Regulamentului Intern;
b)Comportament;
c)Prezenţa la lucru.
5.Respectarea procedurilor şi regulilor SSM (Sănătate şi Securitate în Muncă) şi PSI (Prevenirea şi Stingerea Incendilor).
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:21, 13 Iulie 2011
Obiectivele de performanta le stabileste angajatorul in fisa postului iar in Regulamentul intern treceti detaliat procedura de evaluare.
Fata de ce ati enumerat, puteti aborda si obiective cum ar fi:nivelul de cunostinte pe care salariatul le are in domeniul utilizarii echipamentului mecanic si electric din dotarea atelierului(asta daca aveti un astfel de salariat care isi desfasoara activitatea intr-un atelier tip service auto).
Cu alte cuvinte sa plecati de la cerintele si nivelul de pregatire din fisa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare si exemple practice pentru evaluarea profesionala Herra_ Herra_ Marturisesc ca am incheiat toate formalitatile privind criterii de evaluare al performantelor si procedura de evaluare. Am intocmit act aditional, am adus ... (vezi toată discuția)
Stagiul pentru noii angajati irumes irumes Stie cineva daca exista model de adeverinta pentru cei care debuteaza in profesie si trebuie sa faca stagiul de 6 luni..... este vorba de acea adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Fișa de evaluare a performanțelor individuale, obligatorie? kenny_petrovic kenny_petrovic Buna ziua, Doresc sa clarific cateva aspecte legate de fisa de evaluare a performantei individuale. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva ... (vezi toată discuția)