avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fișa de evaluare a performanțelor individuale, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fișa de evaluare a performanțelor individuale, obligatorie?

Buna ziua,

Doresc sa clarific cateva aspecte legate de fisa de evaluare a performantei individuale. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva informatii.

1. Este obligatoriu ca fiecare post in cadrul companiei sa aiba o fisa de evaluare a performantei individuale? In acest caz, aceasta sectiune este inclusa in fisa postului la final? Sau este emis ca un act separat? Sau este considerat un act aditional la contractul de munca, ori trebuie sa se regaseasca in regulamentul intern al companiei?

2. Evaluarea se efectueaza anual pentru fiecare angajat in mod individual, la finalul fiecarui an fiscal?

3. In functie de evaluarea fiecarui angajat, se pot acorda bonusuri de performanta? Daca da, aceste bonsuri sau conditii pentru acordarea bonusurilor, trebuie trecute si in contractul individual de munca?

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
kenny_petrovic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 31 Octombrie 2023
1. da, fiecare post trebuie sa aiba criterii de evaluare profesionala.

2. Fisa postului nu trebuie sa contina aceste criterii.
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
...
i) criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor;
...

Contractul individual de munca trebuie sa contina criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.

3. In general, evaluarea se face anual.

4. In functie de evaluarea fiecarui angajat, se pot acorda bonusuri de performanta. Aceste bonsuri sau conditii pentru acordarea bonusurilor, trebuie trecute si in contractul individual de munca, daca nu , in regulamnetul intern/ccm aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare profesionala personal externalizat/extern alexvoicu alexvoicu Buna ziua In prezent fac parte din categoria personalului externalizat fiind angajat la compania \"W\" si pus la dispozitia companiei \"A\". Singurul contract ... (vezi toată discuția)
Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la vechile contracte de munca? november november Am primit o informatie precum, ca ar trebui sa intocmim -acte aditionale la vechile contracte de munca in care vor fi stabilite obiectivele de performanta si ... (vezi toată discuția)