avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaluare profesionala personal externalizat/extern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaluare profesionala personal externalizat/extern

Buna ziua
In prezent fac parte din categoria personalului externalizat fiind angajat la compania "W" si pus la dispozitia companiei "A". Singurul contract de munca este cu compania "W" in calitate de angajator, iar eu de angajat. Nu am nici un fel de act semnat cu compania "A". De asemenea din cuprinsul contractului individual de munca lipsesc urmatoarele clauze:
- clauza de confidentialitate (desi in nota de angajare se face referire la ea);
- criteriile de evaluare profesionala
- clauza privind pregatirea profesionala
In fisa postului:
- lipsesc indicatorii de performanta
- definirea reposnsabilitatilor nu face referire la atributii precis mentionate fiind referiri la modul general;
- desi fisa postului este pentru un COR, in cuprinsul ei sunt atributii de la alte COR-uri.

INTEBARI:
1. avand in vedere ca nu am contract cu firma "A", care este doar un utilizator si fata de care nu am raspundere patrimoniala, nu ma poate sanctiona disciplinar, nu ma poate concedia, etc... deci practic nu am nciun fel de relatii juridice reglementate, are dreptul utilizatorul sa ma oblige la o asa zisa evaluare profesionala (cu atat mai mult cu cat nu sunt trecute in CIM criterile de evaluare profesionala si nici in FP indicatorii de performanta, cu toate ca acestea sunt elemente constitutive obligatorii prevazute in Codul Muncii)???
2. Pot exista in FP, care este specifica unui COR, sarcini si atributii din mai multe alte COR-uri?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 16 Martie 2021
1. Chiar daca nu aveti contract cu firma "A", raspunderea juridica exista.

2. Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, nu in fisa postului.

3. Pot exista mai multe atributiuni in fisa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fișa de evaluare a performanțelor individuale, obligatorie? kenny_petrovic kenny_petrovic Buna ziua, Doresc sa clarific cateva aspecte legate de fisa de evaluare a performantei individuale. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva ... (vezi toată discuția)
Indicatori performanta legalitate diminuare salariu ccmihaela ccmihaela Buna ziua, In cadrul firmei se doreste introducerea unor indicatori de performanta dupa care sa fie calculata lunar performanta sefilor. Criteriile de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca. Florentinian Florentinian Buna seara! As avea nevoie de o lamurire intr-o speta. la angajare, pe contractul individual de munca este mentionat pe langa felul muncii, atributiile ... (vezi toată discuția)