avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesirea din indiviziune

Buna ziua,

Doresc sa procedez la iesirea in indiviziune cu un apartament aflat intr-un boc de 6 apartamente. Am cazut de acord cu ceilalti proprietari in privinta a ceea ce ii revine fiecaruia.
As dori sa aflu care sunt pasii de urmat in continuare si daca ma puteti ajuta sa imi fac o idee in ceea ce priveste costurile.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 13:56, 14 Iulie 2011
Proprietatea comuna din condominiile cu mai multe apartamente este perpetua si fortata, asa ca nu puteti iesi din indiviziune.
Orice bucatica infinit de mica din exteriorul apartamentului dv., dar si instalatiile comune fac parte din aceasta proprietate pe care nu o puteti delimita si imparti in bucati delimitate si ele.
In cazul acesta care ar fi solutia pentru a delimita proprietatea care imi revine. Recunosc ca nu ma asteptam la un astfel de raspuns.

In final in situatia in care as lua in considerare vanzarea cum pot dlimita ceea ce se va cumpara?

Astept cu interes raspunsul dvs..
Vanzarea se face asa cum s-a facut si cumpararea, alaturi de apartamentul propriu-zis se cumpara si cota-parte indiviza din proprietatea comuna, exprimata in mp sau procent.
Daca se pot separa 6 unitati locative fiecare cu intrare separata, instalatii separate etc. un notar va poate deslusi pana la final.:D
Proprietarii trebuie sa fie de comun acord iar o hotarare a lor este litera de lege.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
johnpescar, utilizator
Nu cred ca este suficienta separarea doar prin prisma intrarilor si a instalatiilor.
Ce-i faci constructiei?
- peretele despartitor pe acelasi nivel ma foarte indoiesc sa fie dublu
- fatada este comuna de sus pana jos, nu cum vezi table de sah prin diverse orase cum l-a taiat pe proprietar sa faca
- si cel mai important: tavanul tau este podeaua altuia si invers

Asta intelege legiuitorul prin "proprietate perpetua si fortata" ... conditia va disparea cu ocazia demolarii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie balcon vecini Anca_Macrina Anca_Macrina Locuiesc la etajul V intr-un bloc cu 10 nivele. Baza balconului de deasupra mea (de la etajul VI) este fisurat pana la fierul-beton si lipsesc din ea bucati de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare imobil, 18 apartam.,curte,beciuri,pod/fara acordul a 4 proprietari budamagda budamagda Va rog sa ma ajutati, deoarece in imobilul in care locuiesc la et.II , imobil de peste 100 de ani in plin centru, in forma de U, 13 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)
Cota parte la terenul blocului Georgiana2681 Georgiana2681 Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cine poate delimta cota parte a locatarilor daca nu exista asociatie de locatari. Va rog sa excludeti pe cale amiabila ca ... (vezi toată discuția)