Doresc sa procedez la iesirea in indiviziune cu un apartament aflat intr-un boc de 6 apartamente. Am cazut de acord cu ceilalti proprietari in privinta a ceea ce ii revine fiecaruia.
As dori sa aflu care sunt pasii de urmat in continuare si daca ma puteti ajuta sa imi fac o idee in ceea ce priveste costurile.
Proprietatea comuna din condominiile cu mai multe apartamente este perpetua si fortata, asa ca nu puteti iesi din indiviziune.
Orice bucatica infinit de mica din exteriorul apartamentului dv., dar si instalatiile comune fac parte din aceasta proprietate pe care nu o puteti delimita si imparti in bucati delimitate si ele.
Vanzarea se face asa cum s-a facut si cumpararea, alaturi de apartamentul propriu-zis se cumpara si cota-parte indiviza din proprietatea comuna, exprimata in mp sau procent.
Daca se pot separa 6 unitati locative fiecare cu intrare separata, instalatii separate etc. un notar va poate deslusi pana la final.:D
Proprietarii trebuie sa fie de comun acord iar o hotarare a lor este litera de lege.
Nu cred ca este suficienta separarea doar prin prisma intrarilor si a instalatiilor.
Ce-i faci constructiei?
- peretele despartitor pe acelasi nivel ma foarte indoiesc sa fie dublu
- fatada este comuna de sus pana jos, nu cum vezi table de sah prin diverse orase cum l-a taiat pe proprietar sa faca
- si cel mai important: tavanul tau este podeaua altuia si invers
Asta intelege legiuitorul prin "proprietate perpetua si fortata" ... conditia va disparea cu ocazia demolarii ...