avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interpretare art. 17 ( 5 ) din Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interpretare art. 17 ( 5 ) din Codul Muncii

Buna ziua,
Cum sa interpretez art. 17 alin 5 din CM, potrivit caruia ” orice modificare a unuia din elementele prevazute la alin 3 din Cim impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data apariției modificarii ”. Sa inteleg ca daca unui salariat i se schimba un spor la salariu cu data de 1 iulie ii pot incheia actu aditional pina cel tarziu in 20 iulie, cu precizarea ca respectivul ac aditional intra in vigoare cu 1 iulie?
Ce se intampla cu obligatia de informare a salariatului cu privire la modificarea sporului, care trebuie facuta anterior modificarii CIM si care se considera indeplinita la semnarea actului aditional?
Este gresit sa inchei AA anterior datei producerii modificarii ( in cazul meu anterior datei de 1 iulie? )
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 14 Iulie 2011
1. Puteti sa incheiati actul aditional la CIM si anterior producerii modificarii.
2. Termenul din art.17(5) din Codul muncii este un termen maximal.
Termenul maxim de incheiere a actului aditional este de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii ... daca modificarea apare la 01.07.2011 , atunci termenul maxim este 01.08.2011.

Actul aditional isi va produce efecte de la data stabilită de părţi, chiar daca se va incheia anterior datei sau ulterior datei de 01.07.2011.
Va multumesc.
Sa inteleg ca incheierea acyului aditional INAINTE de data producerii modificarii nu mai este posibila?
mmarianne a scris:

Va multumesc.
Sa inteleg ca incheierea acyului aditional INAINTE de data producerii modificarii nu mai este posibila?


Nu cred ca reiese asa ceva din mesajele postate .. am specificat ca indiferent daca il incheiati inainte sau dupa data intervenirii modificarii , acesta isi produce efecte de la data stabilita de parti in act.

Prin urmare, de exemplu, se poate incheia un act aditional astazi si sa-si produca efecte cu 01.08.2011 , dar se poate incheia un act in data de 10.08.2010 si sa-si produca efecte in data de 01.08.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim si inregistrare itm elenadeverde elenadeverde Buna ziua, Daca am semnat act aditional de modificare a normei de lucru de la 8 ore/zi la 2ore/zi in data de 20.07.2011 si in aceeasi data am facut si ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada cim perioada determinata tstefana tstefana Buna ziua Un CIM perioada determinata 9 luni, poate fi modificat/incheiat un AA cu modificare perioada in 4 luni (respectiv micsorare)? Pozitia ramane ... (vezi toată discuția)
Oug 53/2017 Tania  D Tania D 3. La articolul 17, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în ... (vezi toată discuția)