nu am incheiat polita obligatorie PAD, insa am o asigurare impusa de banca care mi-a acordat creditul necesar cumpararii apartamentului, asigurare care acopera cele trei riscuri obligatorii si care este incheiata la o societate de asigurare care nu este in lista asiguratorilor autorizati. intrebare: mai am nevoie de PAD? imi puteti indica, intr-un mod cat mai precis, o reglementare care lamureste un asemenea caz? multumesc
@adrian_p Dupa cum se poate constata lecturand sumedenia de discutii legate de acest subiect, ultimul Ordin CSA prevede ca orice polita facultativa de asigurare a lociuntei care acopera cel putin riscurile si valorile prevazute de PAD, este considerata indeplinire a obligatiei de asigurare prin PAD.
Iata modificarea prevazuta prin Legea nr.248/2010:
5. La articolul 3, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
"(8) Nu intră sub incidenţa prezentei legi persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie."