avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura ordonanta presedentiala fara citarea partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura ordonanta presedentiala fara citarea partilor

buna ziua . am deschis o ordonanta presedentiala fara citarea partilor avand ca cerere " reincredintare minor " , minorul fiind incredintat mamei in procesul de divort . pe rol fiind un proces de reincredintare minor .La termenul de judecata am solicitat noi mijloace de proba ( scrisoare medicala si citarea minorului ) . completul de judecata mi-a pus in vedere ca in cazul acestor ordonante presedentiale nu am voie sa mai uzez de nici o proba decat cele depuse o data cu cererea . Scrisoarea medicala arata ca starea minorului se inrautateste ( tulburare comportamentala in context interactional familial ; ticuri motorii tranzitorii ) din aceasta cauza prescriinduse doxepina ( medicament antidepresiv ) . presedinta a citit scrisoarea dar nu mi-a acceptat-o ca proba . Hotararea instantei a fost ca " se respinge ca inadmisibil "deoarece nu a reiesit " urgenta " care reese din art 581 C proc civ , nefiind cazul art 613 al 2. pot face reurs tinand cont ca nu mi-a primit proba ?
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
cata78, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:43, 13 Iulie 2011
Practica judiciara este in acest sens.Nu aveti sanse in recurs.
Putea insa instanta sa o transforme cu acordul dvs. cu citarea partilor.

Sunt foarte greu de admis ordonatele fara citare.Sunt si instante care nu sunt de acord sa nu fie citate partile.

Am obtinut castig de cauza pe o evacuare de nu ii venea sa creada la executor...
insa in materia aceasta a dreptului familiei nu cred ca s-a admis pana in prezent fara citarea partilor.
Eu inteleg ca s-a formulat fara citarea partilor dar instanta a dispus citarea partilor, pentru ca undeva vorbiti de primul termen de judecata cand ati solicitat probe.
Puteti formula recurs, insa nu stiu daca mai sunteti in termen, termenul de recurs in cazul ordonantei date cu citarea partilor fiind de 5 zile de la pronuntare.
Ca sa va lamuriti ce probe se pot administra in ordonanta presedintiala de reincredintare , lecturati aici:
[ link extern ]
[deci sfatul dumneavoastra ar fi sa stau cuminte , ma gandeam sa cer retrimiterea la fond a cauzei ... sau sa mai las un timp si sa fac din nou o ordonanta , unde sa depun si inscrisul de la medic ?
situatia e cam asa : mama copilului e plecata la munca in strainatate din octombrie 2009 , copilul ( un baietel de 4 ani si doua luni ) resimte dur lipsa afectiunii parintesti permanente . eu in programul de vizita sunt pus de nenumarate ori in situatii jenante si tragice cand el efectiv nu vrea sa il duc inapoi si chiar mi-a spus ca " data asta lupta cu mine ca sa vina la tati ".
sincer sunt disperat si nu mai stiu ce sa fac
la noi e o practica discriminatorie de a incredinta copilul mamelor , CHIAR DACA ELE SUNT PLECATE SI DIN TARA . deci nu mai vb de interesul minorului ci doar de interesul mamei .
simonette12 a scris:

Eu inteleg ca s-a formulat fara citarea partilor dar instanta a dispus citarea partilor, pentru ca undeva vorbiti de primul termen de judecata cand ati solicitat probe.
Puteti formula recurs, insa nu stiu daca mai sunteti in termen, termenul de recurs in cazul ordonantei date cu citarea partilor fiind de 5 zile de la pronuntare.
Ca sa va lamuriti ce probe se pot administra in ordonanta presedintiala de reincredintare , lecturati aici:
[ link extern ]


am solicitat ca sa se faca fara citarea partilor , am fost la data stabilita ( pe care am vazut-o pe net ) . " dezbaterile au avut loc in sedinta publica " asa scrie in hotarare cu toate ca eu am cerut in camera de consiliu ...
mi se pare mie sau e o eroare de procedura ?
Nu, nu este vorba de nici o eroare procedurala.
In situatia in care instanta considera ca este utila citarea partilor pentru solutionarea cauzei, dispune citarea partilor.
Potrivit art.85 Cod procedură civilă, judecătorul nu poate hotărî asupra unei cereri decât după citarea sau înfăţişarea părţilor, afară numai dacă legea nu dispune altfel.
Pe de altă parte, potrivit art.581 alin.3 Cod procedură civilă, ordonanţa preşedinţială va putea fi dată şi fără citarea părţilor, regula fiind însă judecarea acesteia cu citarea părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintarea minorului prin ordonanta guvernamentala Dan Alexandru Dan Alexandru Ziua Buna dragi colegi de forum ! Cunoaste cineva care este procedura si conditiile pentru reancredintarea unui minor prin ordonanta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Martonze Martonze Buna ziua, Doresc sa stiu daca completul de judecata care are in lucru un dosar de O.P. studiaza si dosarul de fond? Multumesc. (vezi toată discuția)