avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei despagubiri RCA.
Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea unui tir.... acesta nu s-a asigurat si a iesit si el in depasire lovindu-mi toata partea dreapta a masinii.
Politia a fost la locul accidentului si s-a constata ca soferul tirului este cel vinovat insa acesta nu a vrut sa isi recunoasca vina, nu a semnat PV incheiat de politie si nu a vrut sa imi dea polita lui de asigurare. Intentia lui fiind de a contesta PV in instanta.
Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac eu in acest caz ? Am chemat agentul firmei de asigurari la care autorul accidentului are polita RCA ca sa-mi fotografieze masina iar acesta mi-a spus sa astept sa se solutioneze contestatia soferului "vinovat" si mai apoi sa fac solicitare pentru deschiderea unui dosar de dauna. Am vorbit cu un avocat iar acesta m-a sfatuit sa nu astept solutionarea contestatiei si ca asiguratorul este obligat sa imi deschida dosarul de daune indiferent de ce va face autorul accidentului iar mai apoi daca nu se va rezolva sa ma adresez instantei pentru a-mi putea recupera dauna. Va rog sa ma sfatuit ce ar trebui sa fac in acest moment ? Exista un termen pentru solicitarea despagubirii?
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
anamariamed, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)