avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Revenirea la extravilan !?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Revenirea la extravilan !?!

Buna ziua.
Pentru a obtine autorizatia de constructie a unei locuinte P+M, a fost necesar sa trec terenul din extravilan in intravilan si implicit sa-l scot din circuitul agricol. Acest lucru mi s-a aprobat printr-o decizie a DADR, in 22.01.2009.
Pe terenul respectiv (5662mp), am fost doi coproprietari: eu si fratele meu. Ulterior (2010), am facut dezmembrarea terenului, casa fiind construita pe o parcela separata, de 10 ari.
Acum, dupa receptia lucrarii trebuie sa ma prezint la Finante, spre a o inregistra la impozite. Toate ar fi ok pana in momentul in care mi s-a calculat impozitul, TOT terenul fiind scos din circuitul agricol e trecut automat la curti, constructii. Insa pe teren exista livada, fanete si o casa P+M, care are o amprenta la sol de 346,74mp. Impozitul calculat retroactiv, bineinteles, din momentul scoaterii din circuitul agricol, depaseste 17.000 lei (pe doi ani!!!!!!!!!!), urmand ca anual sa platesc impozit pentru casa de aproximativ 7000 lei.
Va implor sa ma indrumati spre o institutie capabila sa modifice sau sa anuleze acel Ordin. Registrul Agricol m-a trimis spre DADR, acestia spre OCPI, insa nimeni nu mi-a dat vreo sansa sa corectez greseala.
Multumesc si atentie celor care vor sa treaca terenul in intravilan.
Cel mai recent răspuns: ginapetreus , utilizator 20:28, 13 Iulie 2011
unde considerati dvs ca este greseala? din moment ce exista o decizie prin care toata suprafata de teren devine intravilan normal ca impozitul se va calcula pe toata suprafata la aceasta categorie.
In momentul in care am depus cererea pentru trecerea in intravilan, mi s-a cerut doar numarul cadastral si nu suprafata pe care as dori s-o scot, in vederea afectuarii constructiei. Intrebarea e cum se poate reveni, cu suprafata de 53 de ari de teren la livezi si fanete, cum, dealtfel apare si in Cartea Funciara, si cum e in realitate.
Multumesc.
Nimeni nu poate sa-mi ofere nici o informatie, un indiciu, un sfat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren sabina84 sabina84 O persoana are in proprietate(act de vinzare cumparare) o suprafata de teren intravilan,din care(sa presupunem orientativ) 400 mp ... (vezi toată discuția)