avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Ajutor-Carierã
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Ajutor-Carierã

Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat la liceu [CNVA Galaţi,am ales profilul ªtiinţe Sociale ştiind că acesta mă va ajuta mai mult spre o posibilă carieră de magistrat],cu capul pe umeri,responsabil,atras de cariera mai sus menţionată.Ar trebui mai apoi să fac o facultate de drept (cel mai probabil din Bucureşti),iar apoi INM. Din păcate mă descurajează unele persoane care îmi spun că în magistratură se intră greu-spre deloc în condiţiile în care nu ai rude sau cunoştinţe(şi eu nu am:sorry:).Influenţat de aceste descurajări devin foarte confuz,şi parcă îmi este frică să nu îmi ratez cariera.Înclin să cred ca nu e adevarat,şi că dacă îmi văd de drumul meu şi învăţ suficient o să reuşesc,dar aş dori o confirmare că nu e aşa cum mi-au zis acele persoane.Aş vrea să-mi mai daţi detalii despre aceasta carieră şi spre ce ar trebui să îmi concentrez atenţia în mod special în timpul liceului.Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
Sacred, utilizator
Cel mai recent răspuns: Csorin , utilizator 19:10, 25 August 2011
Una din marile probleme ale Universitatilor este ca nu iti expun ce variante de cariera poti urma dupa absolvirea unei facultati !!!!!

Magistratura este accesibila doar celor bine pregatiti si cu o logica sanatoasa, chiar de se mai strecoara si .... In fond e normal asa sa fie, avand in vedere responsabilitatile ulterioare.

Asa ca nu te descuraja, si mai bine pregateste cu seriozitate si crezi in sansele tale !!!
Buna ,in primul rand ma bucur ca desi aveti 14 ani va ganditi la viitor ,la cariera .Avand in vedere ca la Drept Bucuresti se intra cu examen este indicat ca cel tarziu din clasa a X sa va apucati sa invatati economia ,gramatica urmand ca in anii urmatori sa repetati tinand cont ca aveti si bac-ul de dat si nu o sa aveti timp suficient pt. examenul la facultate ,insa povestea cu.. sa o dati uitarii ,daca invatati si va pregatiti bine eventual cu un profesor universitar nu are nimeni ce sa vă faca ,insa repet pentru a nu risca macar catewva ore de pregatire ,sa dezbateti tematica ,sa va verificati eventual si totul o sa fie bine ,bafta
Nu este nevoie sa te pregatesti cu niciun profesor universitar, deoarece aici vorbim de foarte multi bani pt o munca pe care o poti face si singur.
Daca vrei sa dai la UNIBUC atunci vei da examen la gramatica si economie (cel putin asa se da acum) si nu e un examen peste care nu se trece. In comparatie cu ce te asteapta la facultate, acest examen este cat se poate de usor. Asadar, pe parcursul liceului nu ignora gramatica niciun moment si nici economia, daca esti istet, asa cum presupun, nu vei intampina probleme.
Apoi, uita povestile cu rudele din domeniu (acestea se aplica la notari :))).
Invata pe parcursul celor 4 ani de facultate si pregateste-te temeinic, apoi vei da examen de admitere la INM, iar daca reusesti il iei, daca nu, vei mai incerca, subliniez, vei intra la INM numai pe baza cunostintelor tale, deci totul depinde de cat de mult inveti si cata pasiune ai pt acest domeniu. De asemenea poti oricand sa optezi pt profesia de avocat, in care se intra pe acelasi sistem (invatat temeinic), vei capata experienta si iti va fi putin mai usor sa intri in magistratura cu experienta acumulata ca avocat.
Asadar, dupa cum vezi, nu trebuie sa ai rude care sunt magistrati sau avocati, tu iti alegi profesia si daca depui efortul necesar vei si reusi, nu te mai lasa descurajat de zvonuri.
Mult succes, vei alege o profesie foarte frumoasa!
=D>Buna seara.
Ma bucur sa vad ca un tanar de foarte tanar este hotarat sa mearga pe acest drum greu dar care-i va aduce multe satisfactii.
Sfatul meu: multa munca. Acesta este secretul succesului. Despre rest... orice padure cu ale ei crengi uscate. Daca inveti temeinic si pui pasiune in ceea ce faci, nici nu-ti vei da seama cat de repede vei acumula cunostintele.
Succes. Nu lasa garda jos nici o secunda.
Vă mulţumesc din suflet tuturor pentru încurajări şi informaţii! Aştept şi alte detalii despre cariera de magistrat [în special procuror].Am spus procuror deoarece dintre judecător şi procuror aleg categoric procurorul.Depinde ce mai aflu acum :D
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
Sacred, utilizator

Alte discuții în legătură

Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)
Stabilire plan profesional Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Buna ziua ! Numele meu este Andrei si am 17 ani. In momentul de fata sunt in clasa a XI a la. profil Stiinte Sociale. Stiu ca nu prea am ce cauta pe aici ... (vezi toată discuția)
Cariera de procuror sau judecator,cariera de magistrat prosecuter_badboy prosecuter_badboy Dragi colegi haideti am si eu o intrebare al d-voastra cum poti sa te schimbi din procuror in judecator ?si care ar fi activitatile principale la inm sau mai ... (vezi toată discuția)