avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Ajutor-Carierã
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Ajutor-Carierã

Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat la liceu [CNVA Galaţi,am ales profilul ªtiinţe Sociale ştiind că acesta mă va ajuta mai mult spre o posibilă carieră de magistrat],cu capul pe umeri,responsabil,atras de cariera mai sus menţionată.Ar trebui mai apoi să fac o facultate de drept (cel mai probabil din Bucureşti),iar apoi INM. Din păcate mă descurajează unele persoane care îmi spun că în magistratură se intră greu-spre deloc în condiţiile în care nu ai rude sau cunoştinţe(şi eu nu am:sorry:).Influenţat de aceste descurajări devin foarte confuz,şi parcă îmi este frică să nu îmi ratez cariera.Înclin să cred ca nu e adevarat,şi că dacă îmi văd de drumul meu şi învăţ suficient o să reuşesc,dar aş dori o confirmare că nu e aşa cum mi-au zis acele persoane.Aş vrea să-mi mai daţi detalii despre aceasta carieră şi spre ce ar trebui să îmi concentrez atenţia în mod special în timpul liceului.Vă mulţumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
Sacred, utilizator
Cel mai recent răspuns: Csorin , utilizator 19:10, 25 August 2011
Mai jos dau un link pentru a studia unele materiale cu privire la deontologia profesiei de magistrat pentru a intelege mai bine care sunt plusurile si minusurile acestei nobile profesii. Succes in viata.
[ link extern ]
Incepe de pe acum ,si citeste Dreptul penal , si dreptul procedural penal ( cartile si autorii agreati INM, ii gasesti cu un search pe google) ,in vacante sau cand ai tu timp , daca reuseseti sa faci asta de 3 4 ori , pana la admiterea la facultate , ai toate sansele sa devii magistrat ( uita te si la niste hotarari judecatoresti pe internet sa iti faci o parere......e plin internetul de ele ) ,sau ai putea sa citesti in schimb si drept civil , si drept procesual civil , dar civil ul e mai greu si mult mai voluminos , si s ar putea sa ti se para mai putin interesant .
Si sa nu uiti sa te verifici prin codul penal , de procedura penala, sau codul civil , si de procedura civila ,le poti downloada de pe internet daca nu vrei sa iti cumperi cartile .
Sfatul meu e sa o iei foarte relax ,creierul nu retine informatii cand esti obosit ,chiar din contra uiti informatii , daca te suprasoliciti , deci , nu are rost sa te fortezi , citeste relaxat , mai distreaza te , iesi prin discoteci, etc.

Apropo de pile , cunosc PERSONAL, persoane care au fost super sarace.........care au intrat numai pe cat au invatat, e acum procuror .........deci , daca te pregatesti , reusesti , e un examen transparent , grila , nu poti fi depunctat la grila............
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Csorin, utilizator
Domnule Csorin, ce credeti ca intelege un copil de 14 ani daca se apuca de penal si procesual penal din moment ce nu are nicio baza juridica? E inutil, o sa inteleaga institutiile gresit si cand ajunge la facultate va afla cu stupoare ca si-a format o viziune total gresita. Sunt materii grele, in special procesualul penal, ca sa nu mai spun de civl, pt care i-ar piere interesul instant.

Dragule, invata ce iti trebuie pt liceu si pune accent pe gramatica si pe economie atunci cand ii va veni vremea. Pana la 18 ani ai tot timpul sa te decizi, iar caznd ajungi in facultate e posibil sa iti doresti sa fii avocat nu procuror, asteapa sa vezi ce materii o sa te atraga si atunci te vei orienta. Poti sa te duci in instante si sa vezi si acolo cam ce se face, accesul este liber.
1 , ca si eventual avocat , ai nevoie si de penal pt examen de admitere in magistratura.

2. eventual poti sa elimini din materii , drept procesual penal , dar eu iti recomand sa nu o faci , pentru ca e simplu , la procedura penala , in mare parte sunt lucruri care au legatura cu un proces penal , cand ai tu chef sa iti faci o idee asa inainte sa incepi sa citesti procedura dute putin in instanta si asista la sedintele de judecata, si nu uita , tu le citesti acum , nu trebuie sa le stii de 10 , daca le citesti acum de cateva ori , o sa iti fie foarte simplu la facultate , nu incerca sa le retii din prima etc , sunt grele , abia dupa ce o sa le citesti de 2 ori pe toate o sa intelegi ceva , si iti recomand sa faci asa , nu trece la procedura , decat dupa ce ai citit de 2 ori dreptul penal , dupa aceea citeste de 2 ori procedura penala , si pe urma , poti sa citesti doar o singura data sau tot de 2 ori , fiecare materie.



Stimata domnisoara /doamna Olimpia Ilie , eu personal , nu prea cred , ca un absolvent de liceu , ar intelege cu mult mai mult drept , decat cineva de 14 ani , e ceva nou pt ambii , si foarte adevarat , INCEARCA SA CITESTI CAT MAI MULT DIN GRAMATICA , SI ECONOMIE , si sa pui accent pe astea la timpul lor , dreptul penal , poti sa il citesti in vacante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)
Stabilire plan profesional Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Buna ziua ! Numele meu este Andrei si am 17 ani. In momentul de fata sunt in clasa a XI a la. profil Stiinte Sociale. Stiu ca nu prea am ce cauta pe aici ... (vezi toată discuția)
Cariera de procuror sau judecator,cariera de magistrat prosecuter_badboy prosecuter_badboy Dragi colegi haideti am si eu o intrebare al d-voastra cum poti sa te schimbi din procuror in judecator ?si care ar fi activitatile principale la inm sau mai ... (vezi toată discuția)