avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte vanzare-cumparare locuinta dupa hotarare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte vanzare-cumparare locuinta dupa hotarare irevocabila si definitiva

Care sunt pasii ce trebuiesc facuti dupa plata sultei ce a rezultat dintr-un proces de partaj care s-a solutionat si pentru care exista acum o hotarare judecatoreasca irevocabila si definitiva ?
Pe scurt: in timpul casatoriei s-a cumparat o locuinta in care apareau ambii soti pe actul de vanzare-cumparare, dupa aceasta sentinta ce se poate face pentru a ramane in actul de vanzare-cumparare numai cel care a ramas cu imobilul (locuinta) si pentru care a platit sulta ?
Se pot reface actele de vanzare-cumparare ?...peste ceva timp as dori sa o vand si daca pe actul de vanzare-cumparare apare si fosta sotie...nu am de unde si nici (nu vreau) sa o mai iau...
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:38, 13 Iulie 2011
Sentinta judecatoreasca tine loc de act de propietate ( anexa fiind actul doveditor prin care s-a achitat sulta).
Buna ,doriti sa vindeti imobilul? il puteti fara sotie doar cu hotararea definitiva si irevocabila,hotararea tine loc de act autentic .
@manea2011
Pe baza hotararii, intabulati dreptul de proprietate la cartea funciara. Nu mai aveti nevoie de nici o sotie pt vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta/act vanzare-cumparare holymerden holymerden Am de facut o plata a unei sulte intr-un cont. Dupa ce fac plata sultei ce trebuie sa mai fac astfel incat fosta sotie sa nu mai aiba niciun drept asupra ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)