avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces cu primaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces cu primaria

In 1984 am construit un imobil fara sa posedam autorizatie de constructie pe un teren al nimanui care se afla langa curtea socrilor mei. In 1993 am divortat de sotul meu. Am inceput procesul de partaj. Socrul meu a mers paralel cu un proces cu primaria Voluntari in care arata ca a construit o casa (care de fapt era a mea) si sa i se recunoasca cum, ca ar fi constructor de buna credinta, ceea ce sa si intamplat, figurand ca interveninent in procesul meu de partaj cu fostul sot. Eu cand am mers la primarie sa cer o adeverinta prin care sa se arate ca figurez cu imobil mi sa raspuns ca nu figurez cu imobil nici eu si nici sotul meu,
Vazand ca totul a fost aranjat la primarie de catre socrul meu si el a fost recunoscut ca proprietar al imobilului am sistat procesul de partaj. Intre timp fostul socru vinde imobilul.
In 2006 fostul sot decedeaza, iar in 2008 decedeaza si tatal sau.
Acum am fost la primaria Voluntari si am aflat ca eu si fostul sot figuram cu imobil si cu datorie de 25.000.000 lei vechi pentru impozitele neplatite pe anii anteriori.
Cum credeti ca se poate rezolva o asemenea problema? Cine trebuie sa platesca pentru ca eu atunci am fost practic furata de catre socrul meu. Ce vina poarta primaria Voluntari si ce sanse ar avea copii mei intr-un proces cu primaria Voluntari asupra imobilului in care figuram eu si fostul sot (tatal copiilor) ? Cum se face ca in 1996 nu figuram nici eu, nici sotul meu cu imobil si acum figuram cu imobil si datorii? Ce sanse avem daca intentam un proces primariei din Voluntari?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 01:12, 7 August 2008
In opinia mea, daca am inteles bine speta expusa de dvs.,situatia de acum va avantajeaza, in sensul ca aveti 1/2 din casa si daca se deschide succesiunea dupa fostul sot vor avea cotele cuvenite si copiii pe cealalta 1/2 de casa. Va fi greu probabil sa gasiti cei 25 de milioane sa achitati datoriile, dar v-ati ales cu casa, nu?
Doar in ipoteza in care apare si-si cere drepturile acea persoana careia scrieti ca socrul i-ar fi vandut imobilul merita sa intrati in procese, altfel, nu.Ar fi indicat sa verificati urgent toate inregistrarile de la primarie privitoare la acest imobil cu privire la proprietari pe intreaga perioada de la prima inregistrare si pana in prezent, ca sa nu aveti surprize.
O nelamurire am: primaria v-a raspuns verbal ca nu figurati ca proprietari pe imobil dvs. si sotul in 1993, sau aveti un document semnat si stampilat de la ei, in care precizeaza cine era atunci proprietarul casei(altul decat dvs. si sotul)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pãrere tarantula tarantula Aş vrea dacă se poate o părere la un dosar de partaj bunuri comune fără minori pe care il am pe rol, şi anume : pe timpul căsătoriei eu şi fostul ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are mama vitrega la mostenire? Ema81 Ema81 buna seara! as dori sa-mi dati un raspuns cu privire la urmatoarea problema. De curand am aflat ca tata -socru s-a recasatorit legal cu femeia cu care a trait ... (vezi toată discuția)
Am ridicat o casă cu fostul soț în curtea părinților lui. neavând acte la această casă, am dreptul la partaj? Maria755 Maria755 Buna ziua! Am ridicat o casa cu fostul sot in curtea parintilor lui. Parintii lui nu ne a trecut casa pe numele nostru. Intrebarea mea este : ne avand acte ... (vezi toată discuția)