avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Roman rezident in Italia, proprietar auto inmatriculat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Roman rezident in Italia, proprietar auto inmatriculat in Italia, circul legal in Romania?

Va rog sa ma ajutati cu o opinie, detin un autovehicul inmatriculat in italia al carui propietar sunt in baza rezidentei obtinute in italia. Vreau sa ma intorc in tara si as vrea sa pastrez numerele italiene din cauza taxei de poluare de la noi. Doar ca nu inteleg, intru sub incidenta art 82 alin. 4 cod rutier tinand cont ca am domiciliul declarat in italia dar am shi buletin cu domiciliul in romania?. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:17, 14 Iulie 2011
Cu siguranta puteti circula nestingherit in Romania cat timp va platiti asigurarea RCA in Italia pt ca in Romania nu puteti incheia polita RCAcat timp masina este inmatriculata in alt stat membru UE.
multumesc pt. opinia dvs dar tot nu stiu ce sa cred
D-voastra aveti 2 domicilii, unul este domiciliul principal, celelalt este domiciliu temporar. In UE esti obligat sa inregistrezi masina la domiciliul principal. Atat timp cat aveti domiciliul principal in Italia masina va trebui inscrisa acolo, incluzand obligatia platii impozitului si a RCA-ului tot in Italia.

Domiciliul principal se considera a fi acolo unde stati mai mult de 6 luni pe an.
Asa ca puteti linistit sa circulati in Romania. Nu incalcati nici o lege.

Variante: Masina se poate inregistra in UE si pe numele unei persoane juridice, de exemplu o asociatie non-profit. Si d-voastra ca si persoana fizica "primiti doar dreptul de a conduce masina" :D
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re-intrare cu masina in romania dupa 6 ani, non-eu Madriannn Madriannn Salutari membrilor forumului! Am nevoie de ceva opinii \"avizate\" :sorry: pentru cazul urmator, e vorba de iesirea si reintrarea unui autoturism in ... (vezi toată discuția)
Auto italia vivilungu vivilungu sunt in italia de circa 1 an --detin o masina dacia logan pe care o folosesc aici si am asigurare si casco in romania. Sunt obligata sa fac ceva modificari ... (vezi toată discuția)
Procura auto cerveneanu cerveneanu Sal!! Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am gresit locul in care scriu. Am o rugaminte la cunoscatori Intentionez sa achizitionez o masina ... (vezi toată discuția)