avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Re-intrare cu Masina in Romania dupa 6 ani, non-EU
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Re-intrare cu Masina in Romania dupa 6 ani, non-EU

Salutari membrilor forumului!
Am nevoie de ceva opinii "avizate" :sorry: pentru cazul urmator, e vorba de iesirea si reintrarea unui autoturism in Romania:
- Masina a fost cumparata (noua) si inregistrata in Romania in 2007;
- A iesit din Romania in 2010 pe rotile proprii (nu tractata, nu container);
- A circulat 3 luni in in spatiu non-EU cu numere romanesti;
- A fost inmatriculata dupa in spatiul non-EU cu numere speciale (inmatriculare temporara, conditionata de permisul de munca si durata rezidentei); autoritatile locale au retinut in custodie cartea de identitate romaneasca;
- Timp de 6 ani a circulat in spatiul non-EU cu permis si talon local dar impozitul a fost platit anual in Romania pentru ca nu am dorit radierea din registrul auto roman;
- E vremea sa ma intorc si am demarat operatiunea de export a autovehicului - voi primi inapoi cartea de identitate si placutele romanesti + 3 zile autorizatie provizorie pe numerele romanesti;
- Oscilez intre a ma intoarce cu ea pe roti (cum a iesit) sau a o trimite cu un container dar hartiile vamale cerute ma cam pun pe ganduri (copii dupa toate actele mele si ale masinii din spatiul non-EU, incluzand acte rezidenta, chirie, utilitati.)
- Masina are in prezent asigurare si verificare tehnica non-EU dar se poate emite si o Carte Verde asociata asigurarii.
- La intrarea in tara masina va avea ITP-ul romanesc expirat, desi cel non-EU ar fi valid (dovada verificare tehnica + sticker dar intr-o limba straina).

Acum...ce am gresit sau la ce probleme sa ma astept pentru fiecare din cele doua variante? (intrare pe roti sau in container).

Multumesc,
M.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
Madriannn, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:33, 7 Mai 2016
Este de preferat sa introduceti vehiculul pe roti,sa detineti toate documentele,astfel incat sa puteti clarifica eventualele suspiciuni
Daca transportati vehiculul prin container, va asumati anumite riscuri,care implica stress,
costuri suplimentare si altele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie in ro cu masina inregistrata in ue dana_petrescu dana_petrescu Salutare la toata lumea! Am o intrebare careia nu ii gasesc raspuns: am urmat cursurile unui doctorat si am locuit timp de 3 ani intr-o tara din UE. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Conducere cu numere false Bruce leee Bruce leee Salutare! Pe scurt.. Am fost plătit sa merg cu o mașină 150 de km.. Fără a știi ca mașina are numere false am fost oprit de politie și m am ales cu ... (vezi toată discuția)
O masina fara itp valabil, poate fi tractata pe roti pe drumurile publice roadx roadx Foarte multa lume este confuza si cu pareri diferite, de aceea intreb aici, ca sa imi fie/sa ne fie clar, o data pentru totdeauna (cat legea actuala ce prevede ... (vezi toată discuția)