Salutare! Pe scurt.. Am fost plătit sa merg cu o mașină 150 de km.. Fără a știi ca mașina are numere false am fost oprit de politie și m am ales cu dosar penal.. Ce pot face în situația asta
Înaintea acceptării efectuării cursei trebuia să verificați dacă actele autovehiculului sunt în regulă (Certificat de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, ITP etc.). Ar fi fost bine ca înaintea perfectării înțelegerii să verificați starea tehnică a autovehiculului, mai ales cele care contribuie la siguranța circulației ruttiere.
ing. Ioan Ciobanu
Conform art. 334 alin. 2 c.p., punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Asigurati-va apararea.
Nu am primit acte... Am mers pe încredere... Mai târziu am aflat ca mașina fusese de fapt închiriată.. Nici cel ce o luase in chirie nu cunoștea situația... Ajunși la asa zisul proprietar care nu poseda permis de conducere A spus ca asa a cumpărat mașina.. Ce e de făcut acum?