avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu numere false
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu numere false

Salutare! Pe scurt.. Am fost plătit sa merg cu o mașină 150 de km.. Fără a știi ca mașina are numere false am fost oprit de politie și m am ales cu dosar penal.. Ce pot face în situația asta
~ Conținut șters la cerere ~
Înaintea acceptării efectuării cursei trebuia să verificați dacă actele autovehiculului sunt în regulă (Certificat de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, ITP etc.). Ar fi fost bine ca înaintea perfectării înțelegerii să verificați starea tehnică a autovehiculului, mai ales cele care contribuie la siguranța circulației ruttiere.
ing. Ioan Ciobanu
Conform art. 334 alin. 2 c.p., punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Asigurati-va apararea.
Nu am primit acte... Am mers pe încredere... Mai târziu am aflat ca mașina fusese de fapt închiriată.. Nici cel ce o luase in chirie nu cunoștea situația... Ajunși la asa zisul proprietar care nu poseda permis de conducere A spus ca asa a cumpărat mașina.. Ce e de făcut acum?
Va angajati avocat sau va aparati singur.

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)
In caz de accident fara sa ai permis de conducere MGraty Emy MGraty Emy Buna ziua. va rog mult sa ma ajutati cu un sfat! Băiatul meu a luat o mașină din Anglia pe care i-a adus-o cineva pana in fata portii. El a vrut a doua zi ... (vezi toată discuția)
Condus masina radiata dan tita dan tita Buna. Am cump arat o masina cu nr de anglia m a oprit politia si la o verificare s a gasit data la export ceva de genu radiat. Eu nu am stiut, persoana de la ... (vezi toată discuția)