avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in caz de accident fara sa ai permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in caz de accident fara sa ai permis de conducere

Buna ziua. va rog mult sa ma ajutati cu un sfat! Băiatul meu a luat o mașină din Anglia pe care i-a adus-o cineva pana in fata portii. El a vrut a doua zi sa o duca într-o parcare fiindu-i frica sa nu i se spargă mașină dacă o lasa in fata portii. Nu are carnet si in timp ce o conducea, la câteva străzi mai departe a lovit o mașină care era parcata. S-a speriat și aplecat de acolo . a lăsat mașină pe o alta strada. dar proprietarul mașinii avariate a gasit-o si a lăsat un nr de telefon. la-m sunat , ne-am inteles la despăgubire . dar acesta spune că a anunțat poliția. Ce poate sa faca băiatul meu in situatia aceasta?? are 22 de ani. Va rog mult sa ma ajutati. multumesc
S-a deschis dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere si pentru fuga de la locul accidentului. Dupa administrarea probelor procurorul de caz va da solutia legala.
ing. Ioan Ciobanu
Ar fi bine sa aveti avocat ca sa încerce să convingă procurorul sa nu il trimita în judecată.Va fi greu dar se merita incercat.
@Ioan Ciobanu:
Ca sa se deschida dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere fara permis, politia ar trebui inainte sa stabileasca ca baiatul utilizatorului a condus autovehiculul, de regula, astfel de infractiuni se depisteaza in flagrant.
In ceea ce priveste asa numita infractiune de ”fuga de la locul accidentului”, eu nu am auzit sa existe, iar daca va referiti la infractiunea prevazuta de art. 338 c.p. Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, conform art. 338 alin. 3 c.p. , nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale, situatie fata de care nu vad pertinenta sustinerea dvs in sensul ca politia ar deschide dosar penal sub aspectul savarsirii acestei infractiuni.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului Irimia Sorin Irimia Sorin Pe data de 22.12.2017 executam manevra de mers inapoi si am lovit usor pe o pers de sex feminin. Am coborat sa vad daca victima are ceva iar sotul acesteia a ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului Florin Alexa Florin Alexa Bună ziua am și eu o întrebare, am condus o mașină cu numere roșii expirate pe un drum judetean și am lovit o persoana care mergea pe sensul meu de ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima andracristina andracristina Buna ziua, Ieri pe drumul pana acasa am oprit pe sosea pentru ca mergeau pe partea carosabila 3 fete, una dintre ele s-a intors si s-a urcat pe masina dupa ... (vezi toată discuția)