avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului

Bună ziua am și eu o întrebare, am condus o mașină cu numere roșii expirate pe un drum judetean și am lovit o persoana care mergea pe sensul meu de mers plus ca era mor de beat ca mergea și pe mijlocul străzii. Am plecat de la locul accidentului și după un timp aflase politia și mă luat sa dao o declarație și eu am recunoscut tot. Ce se întâmplă cu mine acum?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:45, 29 Iulie 2018
Dosar penal pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni:
-punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat (numere provizorii erau expirate)
- vatamare corporala din culpa (in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul legist)
- fuga de la locul accidentului.
ing. Ioan Ciobanu
Buna seara,
Fuga de la locul accidentului: Art. 338 C.P.
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Art. 334 cod penal
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Deci DOSAR PENAL si cuantumul pedepsei ......
VA sfatuiesc sa va angajati URGENT avocat!
Salut am și eu o întrebare am condus fără numere de înmatriculare și am lovit un gard no fost victime și am părăsit locul accidentului dupăia am și băut și mia pus fiola și a ieșit 0,65 ce as putea păți?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Bogdan0005, utilizator
Dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat. Faptul ca ati consumat bauturi alcoolice dupa producerea accidentului v-a agravat situatia. Vi se adauga si savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice a unui autovehicul.. Vi s-a rcoltat probe de sange? La o asemenea valoare a rezultatului testului cu etiloscopul este imposibil ca alcoolemia in sange sa fie sub valoarea de 0,8 g/l.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Permis Cataramadaniel Cataramadaniel Buna ziua as vrea sa ma informati si pe mine cu niste chesti in noiembrie anul trecut ma prins Politia cu numere false de inamtriculare mi sa retinut permisu ... (vezi toată discuția)