avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

Mi-am cumparat o masina din Germania si a trebuit sa platesc si eu taxa auto. Mai pot sa-mi recuperez banii? Mentionez ca e cumparata de 4 ani? Functioneaza si aici termenul de prescriptie de 3 ani?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 17:37, 21 Iulie 2011
Termenul e de 5 ani, calculati de la 1 ian. al anului urmator celui in care ai platit. Te incadrezi ! Toti care au platit taxa din 2007 incoace se incadreaza.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
s_word, utilizator
Opinia mea este ca termenul de prescriptie este de 3 ani de la aparitia OG 50/2008.
@mihail....
Vezi adresa de mai jos ! Parcurgand cele cca 30 de pagini vei avea certitudini, nu opinii :D! Succes !

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
s_word, utilizator
in primul rand s-word de adresezi cu dumneavoastra ca nu suntem prieteni, iar in al doilea rand daca ai citi codul fiscal si ai avea cat de cat o practica in instante vei avea si constatari (opinii proprii). e greu sa dai lectii cand nu stii nimic.
Citind pe acest forum fel si fel de opinii, am constatat ca majoritatea se pronunta in aceasta situatie pentru termenul de prescriptie de 5ani.
Nu sunt un mare cunoscator al problemei dar in tara unde pana si un tribunal actioneaza ca un SRL, in sensul ca "fiecare cu practica lui" (de-aia trebuie sa fim egali in fata legii si nu suntem), este posibil sa aveti dreptate ambii "dumneavoastra". Scuzati-mi nuanta de sarcasm dar cred ca aici nu trebuie sa fie loc pentru incrancenare .
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic si/sau actiune in prestatie tabulara? ivanawlf ivanawlf In februarie 2010 am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu achitare integrala ce avea drept obiect un teren. S-a stabilit un termen de 3 luni pentru ... (vezi toată discuția)