avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare în care mi se cere o sumă incredibil de mare pentru un debit la Orange. Mi se propune plata integrală sau în rate, alternativa fiind executarea silită. Ce mă sfătuiți?

Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare împreună cu o carte de vizită a unui reprezentant. În aceasta scrisoare îmi este cerută o suma incredibil de mare pentru un debit cu Orange, mi se propune sa închei un contract de plata integrala sau în rate altfel se va proceda la instanță și la executor silit. Ce mă sfătuiți?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:30, 2 Aprilie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conteaza de cand dateaza datorie, functie de asta, luati in serios scrisoarea sau nu ii luati in seama deloc.
Cat de vechi este debitul?
Cred ca ultima factura a fost în iulie 2016, abonamentul fiind suspendat înainte de facturarea ultimei luni și neaveniți facturi neachitate până la acel moment.
N-a operat prescripția, însă societățile de telefonie au o practică abuzivă de a percepe o despăgubire mare în caz de reziliere a contractului înainte de termen iar în procesele pe care le-am
avut instanța a respins acea solicitare!
Oricum contractul încheiat cu firma de telefonie nu este, nici prin reducere la absurd, un titlu executoriu, deci sunt costrânși să vă dea în judecată.
In cateva luni intervine prescriptia. Daca nu va actioneaza in instanta, ati scapat. Daca va actioneaza in instanta dupa 4-5 luni, invocati prescriptia. (nu inainte de a verifica cu exactitate daca a intervenit; puteti apela la un avocat in acest sens)

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Prescriere.. rompell rompell s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - titlu executoriu emis de catre primarie. ce sanse am de castig? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Vreau sa depun o contestatie la executarea impotriva unui titlu executoriu emis de catre primarie. Suma datorata reprezinta impozite locale(casa ... (vezi toată discuția)