avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare în care mi se cere o sumă incredibil de mare pentru un debit la Orange. Mi se propune plata integrală sau în rate, alternativa fiind executarea silită. Ce mă sfătuiți?

Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare împreună cu o carte de vizită a unui reprezentant. În aceasta scrisoare îmi este cerută o suma incredibil de mare pentru un debit cu Orange, mi se propune sa închei un contract de plata integrala sau în rate altfel se va proceda la instanță și la executor silit. Ce mă sfătuiți?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:30, 2 Aprilie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sanse mici sa nu actioneze pana la intervenirea prescriptiei, de regula asteapta pana la limita, se aduna penalitati.
Mai bine faceti-le o contraoferta, calculand corect, legal, ce datorati.
Notificarea intrerupe prescriptia.

CAPITOLUL III
Cursul prescripţiei extinctive

SECŢIUNEA a 3-a
Întreruperea prescripţiei extinctive

Art. 2540

Punerea în întârziere

Prescripţia este întreruptă prin punerea în întârziere a celui în folosul căruia curge prescripţia numai dacă aceasta este urmată de chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere.


Contractul incheiat nu reprezinta titlu executoriu, prin urmare, pentru a recupera debitul, debitorul trebuie sa se adreseze instantei de judecata.


In cadrul procesului dedus judecatii, puteti formula aparari cu privire la debit, penalitati, si alte pretentii .


Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Punerea in intarziere trebuie sa respecte reguli diferite fata de o notificare simpla. depinde cum e facuta, nu stim. Totusi, regula in domeniu este ca notificarea e facuta de un serviciu intern si rareori este respectata forma de la art. 1522 alin 2. De aceea nu stim daca prescriptia e intrerupta sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Prescriere.. rompell rompell s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - titlu executoriu emis de catre primarie. ce sanse am de castig? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Vreau sa depun o contestatie la executarea impotriva unui titlu executoriu emis de catre primarie. Suma datorata reprezinta impozite locale(casa ... (vezi toată discuția)