Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare în care mi se cere o sumă incredibil de mare pentru un debit la Orange. Mi se propune plata integrală sau în rate, alternativa fiind executarea silită. Ce mă sfătuiți?
Am primit o scrisoare de la o firmă de recuperare împreună cu o carte de vizită a unui reprezentant. În aceasta scrisoare îmi este cerută o suma incredibil de mare pentru un debit cu Orange, mi se propune sa închei un contract de plata integrala sau în rate altfel se va proceda la instanță și la executor silit. Ce mă sfătuiți?
Sanse mici sa nu actioneze pana la intervenirea prescriptiei, de regula asteapta pana la limita, se aduna penalitati.
Mai bine faceti-le o contraoferta, calculand corect, legal, ce datorati.
SECŢIUNEA a 3-a
Întreruperea prescripţiei extinctive
Art. 2540
Punerea în întârziere
Prescripţia este întreruptă prin punerea în întârziere a celui în folosul căruia curge prescripţia numai dacă aceasta este urmată de chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere.
Contractul incheiat nu reprezinta titlu executoriu, prin urmare, pentru a recupera debitul, debitorul trebuie sa se adreseze instantei de judecata.
In cadrul procesului dedus judecatii, puteti formula aparari cu privire la debit, penalitati, si alte pretentii .
Punerea in intarziere trebuie sa respecte reguli diferite fata de o notificare simpla. depinde cum e facuta, nu stim. Totusi, regula in domeniu este ca notificarea e facuta de un serviciu intern si rareori este respectata forma de la art. 1522 alin 2. De aceea nu stim daca prescriptia e intrerupta sau nu.
Prescriere..
rompell
s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)