Care este termenul in care expira valabilitatea unei adeverinte de studii, conf.legii invatamantului?
In fapt, o persoana care a absolvit in iulie 2009 o facultate la Spiru Haret, a fost trecut, din august 2009, pe incadrare de studii superioare, beneficiind de toate avantajele acesteia. a intervenit celebrul scandal cu facultatile neacreditate, in urma careia, respectiva persoana trebuia sa echivaleze studiile la o facultate acreditata, sa dea anumite diferente, daca situatia o cerea, abia apoi sa se relicentieze, pentru a deveni,legal, absolvent de studii superioare.
Nu s-a intimplat nimic din toate acestea, continuind, totusi, sa-si pastreze incadrarea de studii superioare, pe baza acelei adeverinte eliberate in iulie 2009. Intrebare: In Romania, studiile superioare se absolva cu diploma de absolvire sau cu adeverinta de absolvire? Este corect si legal a avea incadrare pentru studii superioare, pe baza adeverintei de absolvire pe termen nedefinit, fara obligatia de a prezenta, intr-un termen oarecare si o diploma care sa ateste absolvirea acelor studii?
"prezenta adeverinta se elibereaza la cererea absolventului si este valabila pana la eliberarea diplomei si a foii matricole" - eu am terminat in 2005 la stat la iasi si inca nu am luat diploma in original, merg cu adeverinta unde am nevoie ...
pentru specializariile neacreditate ale Univ Spiru Haret trebuia sa se ajunga la un inteles intre Ministerul Educatiei si Universitate.Deoarece acest lucru nu s-a intamplat absolventii respectivi nu erau inca obligati sa-si reechivaleze studiile sau sa-si mai sustina inca o data licenta. Asa ca...
Da??? Si atunci, de ce in adeverinta mea (am teminat de ceva vreme facultate de stat, acreditata si cum mai vreti dvs) scrie frumos, in lb.romana : valabila un an de zile de la data eliberarii. Sau in Romania nu se aplica aceeasi lege pentru toti? Studiile superioare nu se absolva cu diploma (aceea frumos colorata si cu poza in coltul stg.sus), ca oriunde in lume?
Nu ca ma intereseaza extraordinar starea invatamantului romanesc (vazuta la ultimul bac), sau puterea de invatare a celebrelor 1a, 2b,3c...s.a. de la SH (fara a sti exact la ce materie erau acestea, singurul lucru pe care nu trebuia sa-l uiti fiind data la care se plateau ratele), a examenului de licenta fara lucrare de licenta (ci test grila pe calculator), ci faptul ca marile personalitati care au depus aceste mari eforturi intelectuale ajung in posturi de conducere si explica bietilor copii care au tocit bancile facultatilor, invatand ce inseamna acei 1a,2b,3c, ce si cum..., ca nu au dreptul...,ca nu se poate... Nu ati vazut asemenea cazuri?
Persoana de care am vb.anterior, a fost reincadrata conf.L284/2010, inspector superior, nu mai ce grad (ca doar are facultate), in timp ce pe un biet copil, cu facultate facuta pe bune era sa-l reincadreze pe studii medii. A...,uitam un lucru important: cel care a facut reincadrarile (secretarul uat, cu atributii in domeniul RU)
este in aceeasi situatie, terminand SH in acelasi an 2009, dar in cazul lor nu este nici o problema.
Asta este de fapt problema.