avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pe dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pe dividende

Rog pe cine cunoaste bine acest subiect sa-mi raspunda:
- contabila spune ca impozitul pe dividende este, incepand din acest an, de 10%( majorat cu 5% fata de anii precedenti);
- in presa si alte emisiuni televizate se mentioneaza ( de catre unii functionari)ca incepand cu 2005 impozitul pe dividende pentru pers. juridice va creste de la 5% la 10% ( articol in "Romania libera din 21.08.2004) in timp ce impozitul va scade de la 25% la 19%( proiect)
Mentionez ca ma intereseaza strict numai imp. pe dividende.
Multumesc
Va rog sa-mi spuneti,daca eu am platit dividendele pt anul 2003 in luna Nov-Dec.2004,si patronul s-a razgandit si nu a avut chef sa plateasaca impozitul aferent dividendelor,nici pana la 20dec(pt cele platite in Nov) nivi pana la 31dec2004.pt restul,
S-ar putea sa platesaca imp.in februarie.

Eu tr. sa-i calculez,dabanzi de intarziere??

Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende Feni Feni As dori sa stiu si eu care este cota de impozit pe dividende pentru persoanele juridice, cu specificarea legii daca se poate. Pt persoane fizice este 16%, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividente liliana alba liliana alba Va rog sa mi spuneti impozitul pe dividente la o microintreprindere persoana juridica romana, cat este aferent dividentelor pe anul 2008.Astept un raspuns ... (vezi toată discuția)