avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firmele prestatoare de servicii sunt obligate sa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firmele prestatoare de servicii sunt obligate sa declare punct de lucru daca nu-si desfasoara activitatea la sediul social?

As dori sa stiu in ce conditii o firma prestatoare de servicii este obligata sa-si declare punctul de lucru,daca aceasta nu desfasoara activitatea in cadrul sediului social.
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 15:02, 6 August 2008
Activitatile desfasurate de societatile comerciale sunt prevazute in Actul Constitutiv si sunt codificate sub forma codurilor C.A.E.N. aceste coduri reflecta activitatile desfasurate efectiv sau nu de societate.
Ex. o societate are 100 de coduri CAEN din care nu desfasoara efectiv decat doua, pentru aceste coduri in functie de natura lor se depune la registrul comertului a declaratie pe proprie raspundere prin care declarantul declara ca indeplineste conditiile impuse de legile speciale in materie pentru desfasurarea activitatilor respective.
Aceste coduri pot fi autorizate in cadrul unui sediu social sau secundar(ex. comertul cu amanuntul) sau la terti in afara sediilor( ex. transporturi, constructii sau in cazul dumneavoastra anumite servicii)
Daca o societate nu desfasoara activitate la sediul social, se va stabili un sediu secundar-punct de lucru, in cadrul caruia comerciantul va desfasura activitatile autorizate. Societatea comerciala in cauza va putea desfasura activitati si in afara punctelor de lucru, la beneficiari, drept pentru care va solicita inscrierea acestei mentiuni la ORC, cu precizarea activitatilor conf. CAEN, Rev. 2, ce vor fi desfasurate.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2008
Roxana Zbarnea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile in care o societate comerciala este obligata legislativ sa aiba punct de lucru declarat? miki15 miki15 Am o societate comerciala ( S.R.L.) in registrata cu codul CAEN 3310 ( confectionare dinti artificiali).In ce conditii nu as fi obligata sa am punct de lucru ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri infiintare srl tdana24 tdana24 Buna ziua, am inceput formalitatile pentru infiintarea unui SRL-D si m-am impotmolit. Asadar am mai multe intrebari pe care vreau sa le adresez: 1.In ... (vezi toată discuția)
Stabilire temporara sediu social srl la cab de avocat ContSters79137 ContSters79137 Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu. Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara ... (vezi toată discuția)