avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot angaja?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot angaja?

Buna ziua! as dori sa stiu daca pot angaja cu contract de munca partial de 4 ore /zi o persoana care beneficiaza de somaj tehnic....75%. multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 14 Iulie 2011
Da, puteti sa angajati ... art.35 alin.1 C.mun. permite acest lucru.
Nu puteti deoarece salariatii respectivi se afla la dispozitia angajatorului care plateste indemnizatia de 75% si oricand pot fi chemati sa reia activitatea.

Art.53 (2) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare prevazute la alin. (1), salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
Art.35 (1) C.mun. prevede posibilitatea cumului de functii la mai multi angajatori , si anume : Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Chiar daca este la dispozitia angajatorului care l-a trimis in somaj tehnic, salariatul respectiv poate sa-si faca c.i.m cu un alt angajator .
Nu neg asta, daca programul de lucru nu coincide cu programul angajatorului care a acordat somajul tehnic. In cazul in care coincide cum isi va respecta salariatul CIM?
Din intrebare inteleg ca vrea sa angajeze o persoana care momentan este in somaj tehnic (pe timpul somajului) si nu daca poate angaja o persoana care deja mai are un contract.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters42179, utilizator
Este problema acestuia ... nu vreau sa intru intr-o discutie cu privire la aplicarea principiului Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.
Art.35 C.mun. prevede doar o singura exceptie cu privire la cumul , cea a incompatibilitatilor alta nu ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat cu doua cim la acelasi angajator. soso2363 soso2363 Un angajat cu CIM norma intreaga si CIM cu timp partial de lucru (4 ore)la acelasi angajator. Pentru CIM cu timp partial este trimis in delegatie in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am o întrebare legata de aplicarea legii 147/2020 ... dia168 dia168 Buna ziua,am o întrebare legata de aplicarea legii 147/2020 si a legii 278/2020,de fapt vreau un raspuns pentru personalul care are dreptul la 75% din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu decontarea ... apeiron2 apeiron2 Buna ziua, rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu decontarea navetei pentru personalul nedidactic din invatamant , conform art. 53, alin 1 ,din contractul ... (vezi toată discuția)