avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberarea conditionata obligatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberarea conditionata obligatorie

Buna ziua! Iubitul meu are de executat 5 ani de inchisoare pentru tentativa de omor.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca si-a gasit de munca in cadrul penitenciarului cat va conta acest lucru? Cat ii va lua din pedeapsa? Am citit in Codul penal ( vechi sau nou) ca va trebuii sa execute cel putin jumatate din pedeapsa pentru a beneficia de liberarea conditionata.Este adevarat? Adica sunt sanse sa i se acorde acesta eliberarea la 2 ani si 6 luni? Sau este doar teorie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: denisa123 , utilizator 16:31, 14 Iulie 2011
Nu este doar teorie , prevederile legii sunt aplicabile acelor condamnati care indeplinesc conditiile prevazute de lege: condamnatul sa dea dovezi temeinice de indreptare, sa fie staruitor in munca, sa aiba o atitudine de respect fata de colegi si personal, sa nu aiba bateri disciplinare, etc.Deci sa demonstreze ca este pe drumul cel bun inspre reintegrarea sociala.Prestarea unei munci este o conditie necesara, dar nu suficienta, in lipsa celorlalte, nu poate fi liberat conditionat.
Va multumesc pentru timpul acordat! O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata - conditii, dupa cat timp maria_87 maria_87 O persoana are de executata 3 ani si 6 luni pentru furt calificat poate sa beneficieze de o eliberare conditionata?(aceea in care ar trebui sa execute 1/3 din ... (vezi toată discuția)
Micsorarea pedepsei pentru boli cronice Mirela_dvd Mirela_dvd Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Sotul meu a fost condamnat la 2 ani si 2 luni ca complice la furt iar de cand a fost arestat este bolnav. A ... (vezi toată discuția)