avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperari (constructie pe terenul altuia)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperari (constructie pe terenul altuia)



Buna ziua ,

daca poate cineva sa ma ajute , am investit o suma de banii in materiale de constructie intr-o curte care nu imi apartine , cu promisiunea ca daca construiesc o casa imi da terenu , la jumatatea constructiei ridicata de mine propietarul terenului s-a razgandit si nu mai vrea sa imi dea terenu, ba mai mult ma ameninta ca imi darama si constructia ....pe toate materialele am bonuri stampilate ....cum pot sa recuperez bani investitii sau sa imi iau materialele inapoi?
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 16:50, 14 Iulie 2011
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta, prin care sa il chemati pe proprietar si sa ii solicitati acestuia contravaloarea materialelor de constructii precum si munca platita a muncitorilor, daca este cazul.
Aveti vre-un document scris cu proprietarul? Stiti cum se spune „morţii se îngroapă cu pământ, iar vii cu hârtii”.
Buna ziua!
Situatia, acum, fiind destul de delicata, depinde foarte mult de modul in care va manifestati atat dumneavoastra cat si proprietarul terenului cu care sunteti in conflict. Va sugerez sa incercati sa va rezolvati disputa cu ajutorul unui mediator, acesta va sti cum sa va indrume si sa abordeze subiectul cu proprietarul, astfel incat sa va poata aduce la masa negocierilor, cu siguranta sunt multe lucruri de clarificat intre dumneavoastra si proprietar. De cele mai multe ori, noi oamenii, doar presupunem ca celalalt are ”ceva” cu noi, fara sa stim cu exactitate ce si cum gandeste, datorita tensiunilor acumulate si din lipsa de dialog (dialog real, nu cearta).
Desigur, puteti alege si calea justitiei, dar eu cred ca ar trebui sa va ganditi bine, totusi este o persoana care a avut intentii bune cu dumneavoastra, asa cum spuneati, a vrut sa va ajute. Mai dati-va o sansa, e posibil ca si pe viitor sa puteti colabora, daca in trecut s-a putut.
Asadar, sunati un mediator, programati-va o sedinta de informare si consiliere, fiindca nu aveti ce pierde, este gratuita. Informati-va cat puteti de bine, o faceti in folosul dumneavoastra, cantariti avantajele medierii si decideti in cunostinta de cauza.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
Calina Sorescu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie cu probleme belacsaba belacsaba Buna ziua Am un bar care l-am inchiriat de la a Cooperatica Consum com care apartine Federal Copului.Cladirea are a suprafata de 300 mp. si e construit de ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma scad in gestiune cu anumite cheltuieli avasilcai alin avasilcai alin Buna Ziua Am un teren de 1000mp pe numele meu si vreau sa-l dau societati mele cu contract de comodat.Pe teren nu este nimic amenajat iar in contractul de ... (vezi toată discuția)
Constructie gratar lipita de gard comac comac Buna ziua, As avea nevoie de urmatoarele clarificari si indrumari referitor la construirea unui gratar care este lipit de gardul nostru. Proprietarul unui ... (vezi toată discuția)