As avea nevoie de urmatoarele clarificari si indrumari referitor la construirea unui gratar care este lipit de gardul nostru.
Proprietarul unui magazin a inceput constructia acestui "gratar" la nici 5 cm distanta de gard fara acordul vecinilor ( adica al nostru) . Probabil se mizeaza pe faptul ca acest teren al nostru (imprejmuit de gard) este concesionat ( se achita taxele aferente catre primarie) si este posibil ca ei sa obtina autorizatie de la primarie pentru constructia acestui gratar. Intrebarea este: pot sa obtina autorizatie de la primarie pentru constructia gratarului, fara a respecta o distanta minima legala ? (si care ar fi aceasta) ?
Buna ziua!
Spuneti ca vecinul dumneavoastra ”au inceput constructia...”, asa ca va sugerez sa incercati sa rezolvati aceasta problema amiabil, fiindca dincolo de drepturile fiecaruia, eu banuiesc ca, atat dumneavoastra cat si vecinul dumneavoastra, aveti un interes comun, linistea si buna intelegere.
Daca sunteti in situatia in care nu reusiti sa aveti un dialog real, sa gasiti o solutie, acceptabila problemei dumneavoastra, de comun acord cu acel vecin, puteti apela la un mediator. Cu siguranta se pot gasi solutii daca incercati, cautati un mediator si satbiliti o intalnire pentru a va informa ce inseamna medierea si cum va poate ajuta in cazul dumneavoastra, informarea si consilierea privind procesul de mediere este gratuita.
Va doresc o zi placuta!
Gard gradina
alexi
Locuiesc in Banat, iar la noi casele sunt lipite unele de altele la strada si se prelungesc de obicei cu o curte si uneori cu o mica gradina de ... (vezi toată discuția)
Granituirea
ancaanca
As dori sa stiu, va rog, care este distanta legala (in cifre) ce trebuie lasata intre gardul casei mele si constructia vecinului. Articolul din Codul Civil ... (vezi toată discuția)