Locuiesc in Banat, iar la noi casele sunt lipite unele de altele la strada si se prelungesc de obicei cu o curte si uneori cu o mica gradina de zarzavaturi,iar aceste gradini sunt imprejmuite cu gard de sarma, pentru o buna luminozitate.Intrebarea mea este: se poate imprejmui si cu alt tip de gard :scandura sau caramida sau beton? Oalta intrebare: cat de mult am voie sa ma intind cu constructia casei sau a unei magazii(din beton si caramida) in gradina ,pentru a nu deranja vecinii ?(gradinile nu sunt foarte mari ,au o deschidere de aproximativ 10m si o lungime de 30m). In lungul gardului am voie sa plantez ceva,respectiv zmeura,mur,coacaze la o anumita distanta de gard? (am lasat cam 35-40cm).Conteaza daca este gardul meu sau al vecinului?(gardul meu este in partea dreapta ,asa au fost facute de stramosi)
- se poate imprejmui cu orice este aprobat prin autorizatia de construire emisa de Primarie...
- va puteti extinde cu constructia cat este precizat in autorizatia de construire emisa de Primarie...
- daca ii deranjati pe vecini, e o problema subiectiva.
- in afara de pomi, nu exista distante minime...
- da, conteaza al cui e gardul sau daca e gard comun! daca se sprijina zmeura pa gardu' vecinului ,i se ia vopseaua, rugineste, intr-un caz extrem va poate cere sa il reparati....
Distrugere gard
2014Elena
Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)