Buna ziua.
Este vorba despre un dosar penal, acuzatia este fals si uz de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Obiectul falsului il face o scanare atasata unui email. In urma cercetarilor s-a constatat ca stampila institutiei care era pe acel "document" este falsa, dar ca scrisul imi apartine. Ca si termen de comparatie a fost declaratia mea data la politie.
Expertul care a realizat expertiza nu a spus clar ca cele 2 scrisuri sunt asemanatoare, doar ca este probabil sa fie vorba de acelasi tip de scris.
Din propriile mele documentari, am citit ca expertiza grafica nu se poate face decat pe originaluri. In cazul meu o scanare, care apoi a fost supusa si unei printari poate constitui obiectul unei expertize?
Daca cer o contraexpertiza, ce sanse am sa-mi fie acceptata?
Va multumesc
nu exista contraexpertize ci doar obiectii la expertiza deja formulata. daca obiectiunile vor dovedi vicii majore ale expertizei si vor fi admise de instanta, se va dispune o noua expertiza.
expertizele se fac pe originale deoarece elementele analizate se pierd prin fotocopiere.
Eh, imaginati-va ca acest tip de expertiza s-a facut deja, adica cei de la politie au expertizat o copie, in conditiile in care nu exista un document original, iar expertiza a fost luata de buna de catre procuror.
Acum nu-mi ramane decat sa cer sa fie considerata nula.
Cel mai frumos este ca avocatul angajat de mine nu s-a asigurat daca aceasta expertiza a fost facuta dupa un document original sau nu, a costatat doar la cererea mea sa verifice dosarul. Ar trebui sa-i tai din onorariu.
Stiti cumva si legea care spune ca acest act trebuie sa fie original? Am cautat dar se pare ca nu gasesc pe nicaieri.
Va multumesc
Expertiza tehnica auto
ujiman
Accident rutier cu victime.
M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala.
A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)