buna ziua,
as dori daca ma puteti sfatui in legatura cu acesta problema. Azi am instiintat-o pe directoare de decizia mea de a-mi depune demisia maine, a refuzat sa ne intelegem pentru a putea pleca imediat, mi-a impus sa respect preavizul. Mi-a impus sa stau 21 zile, numai ca eu in contract (semnat in noiembrie 2009) am stipulata o periaoada de preaviz de 15 zile, i-am refuzat cerea de a sta 21 zile, in cele din urma a cedat. Intrebarea mea este ce risc daca dansa imi desface contractul prin neprezentare la locul de munca?(mi-a spus ca asta va face daca nu respect preavizul), asta deoarece eu am gasit un alt loc de munca unde vor sa incep imediat, ma pot astepta dar ar dori sa vin cat mai repede, adica saptamana viitoare. Astept un raspuns. Multumesc
Preavizul este cel convenit in CIM, 15 zile lucratoare.
Daca nu il efectuati contractul va fi desfacut disciplinar pentru absente nemotivate.
Aret.81 (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
1. Termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. ... legea prevede durata maxima si nu obligativitatea stabilirii duratei maxim ede preaviz in c.i.m.
2. Nerespectarea termenului de preaviz de 15 zile , da dreptul angajatorului de a dispune sanctionarea disciplinara a dvs , inckusiv cu desfacerea.
3. Model de demisie
Domnule Director/Administrator
Subsemnatul Nume Prenume , angajat in functia de………… in cadrul societatii XYZ s.r.l, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr………….din data zz/ll/aa, in baza art. 81 alin.1 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile.
Va multumesc!
Data:
4. Referitor la plata drepturilor banesti , acestea pot fi achitate fie la data incetarii raportului de munca , fie la data stabilita prin c.i.m. (situatie care se aplica de cele mai multe ori).
Cerere de demisie
Kukucsi
Buna ziua,vag rog sa-ma ajutati cu un model de Cerere demisie .Dupa un ani de concediu fara plata vreau sa demisionez.Va rog sa- ma ajutati cu un model de ... (vezi toată discuția)