avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare declaratie 208
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare declaratie 208

Buna ziua.

Sunt angajata a unui birou notarial si trebuie sa completez declaratia 208. Potrivit formularului, in coloana 5 trebuie inserata "valoarea inscrisa in documentul de transfer", iar coloana 6 cuprinde impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare.

In cazul vanzarilor valoarea din documentul de transfer o reprezinta pretul.

Problema mea este urmatoarea : potrivit codului fiscal, in situatia in care pretul este mai mic decat valoarea stabilita in expertizele notariale, impozitul se calculeaza la valoarea din expertize. Uneori, diferenta dintre pret si valoarea din expertize poate fi destul de mare, rezultand si un impozit dicrepant.

In acest caz, "valoarea inscrisa in documentul de transfer", respectiv coloana 5 din declaratie, o reprezinta pretul sau valoarea din expertize a imobilului ?

Contabilul biroului notarial a "presupus" ca trebuie trecut pretul - asa este si logic, intrucat acesta este venitul pe care il obtine vanzatorul ca urmare a tranzactiei.

Dar cum nu intotdeanuna ceea ce este logic, e si corect din punct de vedere fiscal, n-as vrea sa merg pe presupuneri.

Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
Cris888, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristix415 , utilizator 15:33, 31 Octombrie 2011
Buna ziua ... si eu sunt in aceeasi situatie. Mi-ati putea spune cum ati rezolvat problema?
... daca ati rezolvato.. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit tranzactii imobiliare cezarinaradu cezarinaradu HELP! am analizat indelung problema impozitului tranzactiilor imobiliare. daca ne poate lamuri cineva in legatura cu acest subiect, dar sa fie de ... (vezi toată discuția)
Impozit la vanzarea unui apartament ioana2_7 ioana2_7 Imi puteti spune daca pentru o persoana fizica proprietara a unui apartament de 2 ani se percepe acel impozit de 10% din 1 mai, sau este valabil numai pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratii cabinet notarial elcristescu elcristescu Ce declaratii se depun lunar pentru un cabinet notarial in afara de declaratia 112 ,decontul de tva ,declaratia 208 semestrial? (vezi toată discuția)