avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapine pe domeniu public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapine pe domeniu public

De peste 35ani am in grija o panta imprejmuita cu gard de uluca,care se invecineaza cu imobilul proprietate personala si nu m-a deranjat nimeni pana acu,Insa acum s-au gasit interesati si vor sa il acapareze.Mentionez ca nu am platit impozit niciodata .Varog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca am vreo sansa sa castig prin instanta prin uzucapiune??
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:10, 14 Iulie 2011
Dacaa e vorba de proprietate din domeniul public nu se poate uzucapa.
Ce anume intelegeti prin ”a avea in grija” respectivul teren? Vi l-a dat cineva in grija?
Pentru a dobandi dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra respectivului teren trebuie sa va fi manifestat ca proprietar al acestuia pe intreaga perioada ceruta pentru a uzucapa. Adica sa fi facut acte de stapanire ale terenului, pe care un proprietar le-ar fi facut.
Trebuie facuta si diferenta dintre domeniul public si domeniul privat al statului.
Ce se afla in domeniul public al statului nu se poate uzucapa.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)