De peste 35ani am in grija o panta imprejmuita cu gard de uluca,care se invecineaza cu imobilul proprietate personala si nu m-a deranjat nimeni pana acu,Insa acum s-au gasit interesati si vor sa il acapareze.Mentionez ca nu am platit impozit niciodata .Varog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca am vreo sansa sa castig prin instanta prin uzucapiune??
Ce anume intelegeti prin ”a avea in grija” respectivul teren? Vi l-a dat cineva in grija?
Pentru a dobandi dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra respectivului teren trebuie sa va fi manifestat ca proprietar al acestuia pe intreaga perioada ceruta pentru a uzucapa. Adica sa fi facut acte de stapanire ale terenului, pe care un proprietar le-ar fi facut.
Trebuie facuta si diferenta dintre domeniul public si domeniul privat al statului.
Ce se afla in domeniul public al statului nu se poate uzucapa.
Uzucapa
ioanavasileteodora
Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute
c23mina
am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)