am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de comun acord au pus o poarta in drum ca sa aiba respectivii curte ca altfel nu aveau si acum dupa multi ani ei spun ca nu este drum si ne incuie poarta mereu.acum am intrat in proces si avocata noastra a cerut asa ca :respectivii sa ne permita trecerea cu piciorul si cu vehicule asupra terenului pe care respectivii vor sa l uzucapeze.si sa dispuna in cf a dreptului de servitute de trecere cu picorul si autovehicululin favoarea imobilului subsemnatilor. intrebarea este daca prin ce a cerut avacata se poate da poarta jos definitiv si sa ramana drum sau ramane poarta acolo si nu mai are dreptul sa ne incuie poarta.mentionez ca doresc sa se ia poarta jos si sa-si faca gard pe o parte si pe alta.Ce imi sugerati?????
Prin ce a cerut avocata nu se poate lua poarta jos. Poarta va ramane unde este , doar , ca proprietarul va fi obligat sa va lase sa treceti cu piciorul pe cea mai scurta cale pana la terenul dvs. , fara sa va stanjeneasca. Poate sa va impuna sa mentineti poarta incuiata , dar sa va dea si dvs. o cheie.
Asa cum ati mentionat , o servitute de trecere cu piciorul sau cu masina, cu conditia sa nu existe o alta cale de acces catre proprietatea dvs. Nu aveti dreptul la altceva , cum ar fi desfiintarea semnelor de hotar sau infiintarea unui drum public sau privat.
Drum puteti face dvs. numai daca va intelegeti cu vecinul si cumparati terenul afectat drumului .Atunci puteti sa-i impuneti sa-si mute gardul si poarta.
si ce ar trebui sa mentionez in intampinare pentru a obtine drum de acces si nu servitute.mentionez ca in harta cadastrala din1972 este delimitat drumul de acces catre proprietatea mea si ce asi putea face sa obtin drum.
Drept de proprietate
oiselle
Am un caz. Detin un teren, la capatul caruia exista mai demult, cam de 15 ani, un drum de tara. Insa drumul este acum folosit de proprietarii caselor pe langa ... (vezi toată discuția)