Am un caz. Detin un teren, la capatul caruia exista mai demult, cam de 15 ani, un drum de tara. Insa drumul este acum folosit de proprietarii caselor pe langa care trecea si astfel a disparut, devenind proprietatea lor. ei si-au prelungit curtea si au inchis accesul pe ambele parti. Acum eu, impreuna cu vecinii mei, am dori sa ne construim case. Proprietarii sustin ca nu mai avem drept la drum deoarece exista o lege care spune ca orice pamant care a fost folosit de o persoana un numar de ani intra in posesia acestei persoane. Se poate face ceva in acest caz? Va multumesc mult.
Trebuie intai sa verificati la primarie care e starea drumului, daca el exista pe hartii, al cui era. Apoi depinde daca au cadastru proprietarii respectivi.
Faptul ca era un drum nu e suficient.
Dar dvs pe unde ajungeți la proprietatea dvs in prezent ? Adică, nu aveți nici o ieșire la un drum ?
Fiind proprietar, trebuie să aveți schiță terenului și cu cine va învecinați, și cred că apare și drumul acela pe schita.
Daca este așa, aveți câștig de cauză.
Apoi, chiar daca este drum de tara, este posibil sa fie drum public, al comunei, satului, și în acest caz vecinii nu au nici un drept de proprietate acolo.
Apoi, chiar daca a intervenit uzucapiunea, ceea ce nu cred, și nu aveți pe unde ajunge la proprietarea dvs. sunt obligați să vă lase drum de servitute acei vecini.
Totul se rezolva in final, dar, se pare că în instanță.
Drept de servitute
c23mina
am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)