avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cererea paternitatii de catre copil dupa varsta de 20 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cererea paternitatii de catre copil dupa varsta de 20 ani

buna ziua,

am varsta de 24 ani si am fost crescuta doar de mama , tatal nu m-a recunoscut, chiar daca il cunosc.am urmatoarele intrebari:
1. cum il pot determina sa ma recunoasca, daca este nevoie sa il dau in judecata sau un test de paternitate ar fi suficient?
2. in cazul in care ma recunoaste am dreptul la pensie alimentara retroactiva?
3. cui ma pot adresa, ca autoritate , avand in vedere ca presupusul tata este din bucuresti, si cam care ar fi costurile estimative pentru acest demers.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:35, 16 Iulie 2011
il actionati in judecata pt stabilire paternitate la judecatoria de care apartine tata cu domiciliu. nu se va acorda pensie retroactiv
Studiati?
Dupa ce va fi stabilita filiatia fata de tata, puteti sesiza instanta de judecata , pentru a fi stabilit dreptul la pensia de intretinere, pana cand dumneavoastra impliniti 26 de ani.
In aceasta ultima situatia , legiuitorul a stabilit competenta teritoriala alternativa, asa incat puteti investi fie judecatoria in a carei raza teritoriala este situat domiciliul dumneavoastra, fie cel al paratului.

Pensia de intretinere va fi datorata de la data introducerii actiunii.

Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in primul rand, multumesc pentru raspunsuri. Da sunt la master, mai am un an de studiat
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2011
lisasimpson, utilizator
lisasimpson a scris:

buna ziua,

am varsta de 24 ani si am fost crescuta doar de mama , tatal nu m-a recunoscut, chiar daca il cunosc.am urmatoarele intrebari:
1. cum il pot determina sa ma recunoasca, daca este nevoie sa il dau in judecata sau un test de paternitate ar fi suficient?

La ce va foloseste? Pensia retroactiv nu o puteti obtine, ''dragostea'' lui de tata nici atat...Ma rog puteti avea drept la averea respectivului dupa decesul sau...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 23 de ani și tatăl meu nu m-a recunoscut la naștere. pot să îl dau în judecată acum pentru a face testul de paternitate, și pot cere daune morale pentru că nu m-a ajutat cu niciun ban? Raluca72 Raluca72 Buna seara. Am 23 de ani si tatal meu nu m-a recunoscut la nastere (precizez ca parintii mamei mele nu au fost de accord atunci pentru ca el este iranian si ... (vezi toată discuția)
Proces de tagada a paternitatii inaintata de mama robert2258 robert2258 buna ziua. ma putei ajuta va rog in legatura cu un proces de tagada a paternitatii. ce ar trebui sa scriu in cererea de tagada a paternitatii unde ambii soti ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tatal biologic zack1 zack1 Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal ... (vezi toată discuția)