avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de tagada a paternitatii inaintata de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de tagada a paternitatii inaintata de mama

buna ziua. ma putei ajuta va rog in legatura cu un proces de tagada a paternitatii. ce ar trebui sa scriu in cererea de tagada a paternitatii unde ambii soti (adica fostul sot si tatal biologic) sunt de acord sa recunoasca al cui este copilul.
Cel mai recent răspuns: robert2258 , utilizator 11:37, 5 Octombrie 2016
Actiunea de tagada de paternitate presupune stabilirea filiatiei fata de un copil ce s-a nascut in timpul casatoriei.

Tatal biologic, natural, insa , nu este precizat in certificatul de nastere, ce se impune a fi rectificat.

In argumentele invederate judecatorului , dumneavoastra trebuie sa expuneti situatia de fapt.


Detaliati, asadar, relatia pe care ati intretinut-o , din care a rezultat un copil.

Actiunea de tagada de paternitate poate fi promovata de dumneavoastra, de sotul
dumneavoastra, ori de tatal biologic, natural.

Competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de reclamant.(legiutorul, in materie de filiatie, a instuit o competenta teritoriala alternativa).


Sotul dumneavoastra isi poate exprima pozitia procesuala , prin intampinare, lamurind instanta de judecata.

De asemenea, prezumtivul tata- cel cu care ati intretinut o relatie extraconjugala, poate depune, de asemenea, intampinare, mentionand ca el este tatal biologic.


Declaratiile partilor litigante sunt verificate printr-o expertiza medico-legala, efectuata in vederea determinarii filiaitiei copilului nascut in timpul casatoriei.

In probatiune, instanta de judecata poate dispune audierea unor martori , daca aprecieaza acest mijloc de proba ca fiind pertinent solutionarii cauzei.



Succes.


multumesc pentru raspuns. dar ce ar trebui scris in cerere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Cum poate un parinte sa-si declare copilul ce a reiesit dintr-o relatie de concubinaj? Gherghe Ana Gherghe Ana Tatal biologic al copilului nou nascut poate sa isi declare copilul daca mama inca nu este divortata?cum trebuie procedat in acest caz? (vezi toată discuția)