avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PACT CAMBIAL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PACT CAMBIAL

Urgent, va rog! Firma X incheie un contract de vanzare-cumparare marfuri cu firma Y, X=vanzator, Y=cumparator. Y se angajeaza sa plateasca pretul contractului cu fila CEC emisa de o alta societate, Y fiind girantul. As dori sa ma ajutati cu un pact cambial pentru un astfel de caz. Mentionez ca fila CEC este completata cu toate elementele. Ce sa scriu in pactul cambial? Ca ni s-a girat completata in intregime?Ca girantul Y confirma ca persoana semnatara este reprezentantul lui legal/conventional,sau ca semnand el insusi declara ca are dreptul de a semna? Chiar nu stiu ce altceva mai pot scrie care sa ma pazeasca de diferite evenimente.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: inuk , utilizator 08:59, 15 Iulie 2011
Ati verificat daca fila cec are acoperire?
Pai indiferent daca are acum sau nu are, scadenta cecului este peste cateva luni, nu am de unde sa stiu daca in momentul care ma intereseaza pe mine, emitentul va avea sau nu bani.
Eu vreau sa imi iau din timp masurile de precautie pe care le-am enumerat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suveica / fila cec fara acoperire/bilet la ordin fara acoperire avoff avoff Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta : In anul 2003 am vandut catre [XXXXXXXXX] SRL din Bucuresti mai multe marfuri.Pentru acestea am primit de la ... (vezi toată discuția)
Completare fila cec bcr - va rog mult sa ma ajutati, este urgent ! CrissMGC CrissMGC Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in completarea unei file de CEC, emis de BCR. Iata despre ce este vorba: detin o firma si am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante mariana stamin mariana stamin Expunere caz : -SC \"X\"a vandut marfuri emitand factura in 21.12.2006, catre SC \'\'Y\'\' -SC \'\'Y\'\' a emis o fila CEX cu scadenta pe 29.12.2006, catre ... (vezi toată discuția)