avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Neachitare contrib. salariat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Neachitare contrib. salariat

Buna ziua,din luna aprilie a acestiu an lucrez la un magazin al carui patron nu mi-a platit nici-o taxa catre stat si nici salariu pana in ziua de azi.Ce pot face pentru al obliga sa imi plateasca taxele catre stat?
Il poate obliga cineva sa le plateasca?
Multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: serbananca2000 , utilizator 12:10, 15 Iulie 2011
Pe dvs.trebuie sa va intereseze daca figurati pe statul de salarii, respectiv daca sunteti inregistrat ca salariat, ca sa puteti beneficia de asiguari sociale si medicale.
Daca patronul nu-si plateste contributiile, e treaba lui, el este dator, nu dvs.
sunt inregistrata ca si salariat ,dar pe mine ma intereseaza sa imi plateasca taxele ca sa pot beneficia de concediu prenatal si de crestere al copilului avand in vedere ca o sa nasc in luna septembrie
O sa beneficiati de concediu pt.copil, intru-cat acesta se acorda in urma eliberarii de catre firma a unei adeverinte pt. perioada lucrata si salariul net pe ultimele 12 luni.In adeverinta nu se trece datoria firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si prenatal angelica82 angelica82 Buna ziua, Sunt angajata din data de 01-04-2013.Salariul brut este 800 ron respectiv 850 ron de la 01-01-2014.In luna a-12-a din anul 2013 am avut 5 zile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de creșterea copilului Babes Monica Elena Babes Monica Elena Bună ziua As avea o întrebare... Urmează sa nasc in luna august și încă nu am intrat în concedii prenatal pentru ca nu am avut nevoie. Dacă întru ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in 7 luni, patronul vrea sa inchida magazinele luna asta giulia82 giulia82 Buna ziua,am si eu o problema,sunt insarcinata in 7 luni,am anuntat societatea de acest lucru ,am trimis pe mail dovada de la medicul ginecolog si o foaie tip ... (vezi toată discuția)