avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de somaj

sunt pensionat medical gradul 3 si lucrez cu 1/2 norma in constructii.
pot beneficia de somaj la incetarea activitatii ??
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 7 August 2008

Dvs. aveti calitatea de pensionar, deci nu puteti beneficia in acelasi timp si de ajutor de somaj.
Ca si pensionar cu gradul III de invaliditate puteti cumul pensia cu salariul, dar nu si pensia cu indemnizatia de somaj.
In concluzie nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
multumesc pt.raspuns.
Dar este normal atunci sa-mi se retina contributia la somaj din salariu?
Nu, potrivit Legii nr.76/2002 pensionarii nu platesc contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj.
Este o incalcare a prevederilor legale faptul ca vi se retine aceasta contributie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate gradul iii lidiuta08 lidiuta08 speta: sunt in somaj , am in luna octombrie concediu medical din data de 9 pana in 31 am fost la comisie de expertiza , mi s adat aviz cu gradul III, AM ... (vezi toată discuția)
Angajarea unui pensionar Dana Salomia Dana Salomia Am si eu nevoie de ajutor. Am o angajata care este pensionara pe caz de boala, gradul III de invaliditate. Este angajata cu 4 ore / zi. Vreau sa stiu daca ii ... (vezi toată discuția)
Contributie la somaj pentru pensionari ani355 ani355 Bună ziua, Conform Legii 76, art. 19. - In sistemul asigurarilor pentru somaj sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii: a) persoanele care desfasoara ... (vezi toată discuția)