avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributie la somaj pentru pensionari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributie la somaj pentru pensionari

Bună ziua,
Conform Legii 76, art. 19. - In sistemul asigurarilor pentru somaj sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca sau pe baza de contract de munca temporara, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari;
În aceste condiţii nu se reţine contribuţia de la un salariat care are şi calitatea de pensionar.
Întrebarea mea este: Pentru un pensionar cu pensie medicală de gradul 3 şi cu contract de muncă timp parţial de 4 ore se reţine contribuţia la şomaj?
Mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 14 Iunie 2014
Nu se va retine contributia pentru somaj nici in situatia mentionata de dvs.
Contributia pentru somaj nu se retine nici in cazul unui pensionar de invaliditate gr. III deoarece acesta nu va putea beneficia de indemnizatie de somaj in caz de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiaza de somaj si pensie? Narcisa_ Narcisa_ Am avut o discutie cu o vecina pe tema somajului si a pensiei de invaliditate, incat nici una dintre noi doua, nu stiam care este adevarul. Iata speta: 1) O ... (vezi toată discuția)
Pensionari angajati cu cim Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua,va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste trei situatii de pensionari:1.Pensionar limita de varsta cu cim ,norma intreaga,2.Pensionar limita de ... (vezi toată discuția)
Angajat cu 4 ore / pensie de invaliditate SimonaVucea SimonaVucea Buna ziua, pt un angajat cu 4 ore, care are si pensie de invaliditate grad 3, I se retine contributia la somaj? In acest caz este scutit de impozit, si ... (vezi toată discuția)